Gárdonyban ülésezik az MSZP-frakció

2013. szeptember 04. 14:27

A szocialisták megunták az elmúltnyolcévezést, miközben már több mint három éve a Fidesz kormányoz. Ezért arra készülnek, hogy a választásokig hátralévő fél évben számon kérik a kormány ígéreteit az Országgyűlésben.

2013. szeptember 04. 14:27

Gárdonyban ülésezik szerda délután és csütörtökön az MSZP képviselőcsoportja. Tóbiás József frakcióvezető-helyettes az MTI-nek azt mondta: arra készülnek, hogy a választásokig hátralévő fél évben számon kérik a kormány ígéreteit az Országgyűlésben.A politikus közölte: szembesíteni akarják az Orbán-kormányt azzal, hogy mit vállalt, és ebből mi valósult meg. Elég volt abból, hogy a Fidesz még mindig „nyolcévezik”, noha több mint három éve ő kormányoz - mondta Tóbiás József, hozzátéve: az MSZP ezért egy elszámoltató politikai forgatókönyvvel készül az őszre.

A szocialisták emellett több korábbi javaslatukat is megpróbálják a parlament napirendjére venni, például az alapvető élelmiszerek forgalmi adójának csökkentéséről szólót. Tóbiás József elmondta: a frakcióülésen szó lesz az ország következő hétéves fejlesztési tervéről is.

A frakcióvezető-helyettes beszámolt arról, hogy a házbizottság szerdai ülésén kiderült, a parlament szeptember 16-án választhatja meg az alapvető jogok biztosát. Áder János Székely Lászlót jelölte ombudsmannak. A szocialisták az évadnyitó frakcióülésen döntenek arról, támogatják-e. Szintén megtárgyalják az ötödik alkotmánymódosítást.

Téma lesz a frakcióülésen a választási felkészülés, az ellenzéki szövetségkötés is. Tóbiás József erről azt mondta az MTI-nek: az MSZP és az Együtt-PM megállapodásával már létrejött a kormányváltó szövetség, a következő hetekben más pártok ehhez csatlakozhatnak.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfelejtette
2013. szeptember 04. 18:55
"Téma lesz a frakcióülésen a választási felkészülés, az ellenzéki szövetségkötés is." Mármint a szövetség megnemkötés.
GV0917
2013. szeptember 04. 17:27
A MSZP frakcióülésének helye telitalálat! Gárdony! Belengi a helyet a "Genius loci"- a hely szelleme!Ziegler/ Gárdonyi/ Géza egyik legfontosabb művének a címe adja meg a választ a kíváncsiskodó sajtósok és civil érdeklődők legfőbb kérdésére:KI LESZ A KÖZÖS MINISZTERELNÖK???-válasz:" A láthatatlan ember!"
várúr
2013. szeptember 04. 17:24
"Megunták az elmúltnyócévezést..." Hát még mi hogy untuk. A baj csak az, högy a következményei nem múltak el. Eltart egy ideig a ballib istálló kiganajozása.
nyugalmazott tanár
2013. szeptember 04. 16:48
"szocialisták megunták az elmúltnyolcévezést," Csak azt a nyócévet, az ország rombadöntését, azt tudnánk feledtetni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!