Fidesz: Az E.ON-üzlet fontos energiapolitikai lépés

2013. szeptember 13. 14:15

Az E.ON gázüzletágának megvásárlásával Magyarországnak végre lesz beleszólása a lakossági gázellátási kérdésekbe, emellett a gázüzletág visszaszerzése energiafüggetlenségi szempontból is felbecsülhetetlen érték ‒ közölte a Fidesz pénteken az MTI-vel.

2013. szeptember 13. 14:15

Korábban Tóth Bertalan, az MSZP elnökségi tagja és Török Zsolt, a szocialisták szóvivője sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a kormány a gázüzletág megvásárlásával fizeti ki a német E.ON-nak a rezsicsökkentés árát. A Fidesz sajtóirodája reagálásában azt írta, hogy mind a rezsicsökkentésre, mind az E.ON-gázüzletág visszavásárlására azért van szükség, mert a szocialisták egekbe emelték a rezsit, és hagyták, hogy a magyarok kiszolgáltatottak legyenek a külföldieknek.

A baloldallal ellentétben, amely „mindig a mohó multik és a rossz bankárok oldalán állt, és akkor elégedett, ha a magyar nemzeti vagyont külföldiek kezében tudhatja”, a Fidesz azt vállalta, hogy a családok oldalán áll, növeli a nemzeti vagyont, továbbá erősíti a lakosság szociális és energiabiztonságát ‒ hangsúlyozta közleményében a kormánypárt.

Álláspontjuk szerint az E.ON magyarországi gázüzletágának megvásárlásával „végre lesz beleszólásunk a magyar lakosság gázellátását érintő kérdésekbe”. Mint fogalmaztak, „többé nem állunk kiszolgáltatottan és feltett kezekkel” a lakossági gázellátási ügyek előtt, ahogyan a szocialisták kormányzása idején.

Így a rezsicsökkentésért több eszközzel is harcolni tud az ország: törvényekkel, saját gázvezetékekkel és saját tározóval ‒ olvasható a Fidesz közleményében, amelyben kiemelték azt is: a gázüzletág visszaszerzése nemzetbiztonsági és energiafüggetlenségi szempontból is felbecsülhetetlen érték, mivel a visszaszerzett földgáztározók a térségben a legnagyobbak, így Magyarország évi tízmilliárd köbméternyi gázfogyasztásából hétmilliárd köbmétert saját maga tud majd tárazni.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2013. szeptember 13. 17:38
Drága dolog az államosítás. Párszor még megfizettetik velünk az árát.
Toportyán tiszteletes
2013. szeptember 13. 15:25
Szart sem ér ezek szerint az EON gázüzletág,ezek a barmok a multik csicskái csak!Veszteséges üzletet visszavásároltatnak velük a mocskok,lesz ebből még nem kis gázár emelés!
liberálzöld.
2013. szeptember 13. 15:06
"Magyarország évi tízmilliárd köbméternyi gázfogyasztásából hétmilliárd köbmétert saját maga tud majd tárazni." Csak az a baj, hogy a kitárazás előtt be is kell "tárazni"!
liberálzöld.
2013. szeptember 13. 15:04
Ja. Kicsit sokba kerül, de lesz helye egy csomó jóelftársnak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!