Fidesz: A költségvetés köszöni, jól van

2013. szeptember 10. 12:24

A költségvetés köszöni szépen, jól van, a bukott baloldal idején soha nem volt olyan stabil, mint most – így kommentálta Puskás Imre, az Országgyűlés költségvetési bizottságának fideszes alelnöke a szocialista Szekeres Imre keddi szavait.

2013. szeptember 10. 12:24

Az MSZP gazdaságpolitikai kabinetének vezetője sajtótájékoztatóján azt mondta: pártja szerint az idei költségvetés tervezett módosítása – amelynek általános vitáját kedden kezdte meg az Országgyűlés – azt bizonyítja, hogy megbukott a 2013-as büdzsé és „vele a Fidesz utolsó, még élő gazdaságpolitikai célkitűzése, az államháztartási hiány csökkentése”. A fideszes Puskás Imre közleményében erre úgy reagált: a büdzsé mostani módosítására olyan fontos célok miatt van szükség, mint a pedagógusbér-emelés, az E.ON-gázüzletág visszavásárlása, valamint a magyar pénzügyi rendszer és a takarékszövetkezetek megerősítése. Ezekre az intézkedésekre megvan a szükséges költségvetési tartalék – jelentette ki a kormánypárti politikus.

A szocialistákkal ellentétben a Fidesz-kormány felelős költségvetés-politikát folytat, nem költekezik túl, a kabinet alakulása óta tartja a kitűzött 3 százalékos hiánycélt, kikerült a baloldal hibája miatt 9 évig tartó túlzottdeficit-eljárás alól, törleszti az államadósságot, és kamatostul visszafizette a Gyurcsány-Bajnai-kormány által felvett IMF-hitelt – sorolta az eredményeket. Puskás Imre reagálását azzal zárta: mindeközben az ország elég erős ahhoz, hogy a mindennapi megélhetés terhei is könnyebbek legyenek, a családi adórendszer kiterjesztésével további adócsökkentésre számíthatnak a kiskeresetűek, és folytatódik a rezsicsökkentés.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. szeptember 10. 17:19
http://www.portfolio.hu/users/elofizetes_info.php?t=cikk&i=173709 ja 25%-os a hiánycél!!!!
gubenc
2013. szeptember 10. 16:05
Nem akarok vészmadár lenni, de legutóbb ilyet Varga Mihály kb egy hónappal az előző adóemelés bejelentése előtt mondott.
bunko_jobbos
2013. szeptember 10. 15:32
Ha a sok huhogó megnézné a baloldali kormányok eddigi hiányait, akkor nem lenne ekkora a pofájuk. Egyes években akkora hiányt halmoztak fel, mint ami a világháborúkban volt szokás!! Bár 1944-ben egyensúlyban (!) volt a költségvetés. Szóval ezek még annál is alább adták. Úgyhogy ne sipákoljanak a ktgvetés egyensúlyáról!!!
Julismama2
2013. szeptember 10. 14:28
Ma itt van taggyűlés?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!