Az Együtt-PM adatokat vár a Hortobágyi Nemzeti Parktól

2013. szeptember 24. 09:52

Adatkéréssel fordul a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) igazgatóságához Szabó Rebeka, az Együtt-PM szakpolitikusa, hogy kiderüljön, mekkora területek használatához jutottak hozzá a földhaszonbérleti pályázatok nemrégiben kihirdetett nyertesei.

2013. szeptember 24. 09:52

Az eddigi szokásoktól eltérően a HNP honlapjáról ezek az adatok nem érhetők el – írta lépése indoklásaként az MTI-hez eljuttatott keddi közleményében a független képviselő.

Kifejtette: a HNP közzétette az általa kezelt védett földek első, mintegy 13 ezer hektárnyi csomagjára vonatkozó földhaszonbérleti pályázatok eredményét. A nyilvánosságra hozott adatokból azonban nemcsak az nem derül ki, hogy melyik nyertes mekkora földhöz jutott, hanem az sem, hogy a nyertesek és a vesztesek milyen értékelést kaptak a bírálóktól.

A Vidékfejlesztési Minisztérium által meghatározott szabályok miatt a nemzeti parki pályázatokat ugyanúgy az átláthatatlanság jellemzi, mint a Nemzeti Földalapkezelő által kezelt földek korábbi pályázatait – hívta fel a figyelmet Szabó Rebeka.

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palánk
2013. szeptember 24. 11:14
Ez a nyuszifül nem bír magával!
Erőforrásexportot Indiába, MOST!
2013. szeptember 24. 10:40
én meg a bajnai gordon és családja vállalkozásaitól várom a mérlegkimutatásokat NA MENTEK TI A BÜDÖS PICSÁBA
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!