A Jobbik szerint a „trafikmutyi” a Fidesz Tocsik-ügye

2013. szeptember 19. 11:56

Szilágyi György felhívta a figyelmet arra, hogy a Jobbik már a trafiktörvény megszavazása előtt is azt mondta: a szabályozás életbelépésével bővülhet a feketekereskedelem.

2013. szeptember 19. 11:56

A Jobbik szerint a „trafikmutyi” az ország legnagyobb szégyene az elmúlt három évben és a Fidesz Tocsik-ügye – jelentette ki Szilágyi György csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján. Azt mondta, a Jobbik már a trafiktörvény megszavazása előtt is felhívta a kormánypártok figyelmét arra, hogy a szabályozás életbe lépésével jelentősen bővülhet a feketekereskedelem, azonban a kormánypárti képviselők tagadták ennek veszélyeit. Ugyanakkor a dohánytermékek jövedékiadó-bevételeinek csökkenése és a Gfk. Hungária kutatása is a feketekereskedelem térnyerését mutatja – jelentette ki Szilágyi György.

A piackutató cég legfrissebb felmérése szerint intenzíven bővült a nem Magyarországon adózott cigaretták piaca, az illegális forgalom megközelíti a 8 százalékot. Szilágyi György szerint ez egy természetes folyamat, hiszen vidéken teljes kistérségekben lehetetlenült el a cigarettavásárlás a trafiktörvény életbe lépésével. A jobbikos politikus úgy véli, a feketekereskedelem és a helyszínek rossz kiválasztása mellett a rossz üzleti tervek az okai annak, hogy sajtóhírek szerint háromból csak egy trafik működik jól és több üzlet is a bezárás határára került.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. szeptember 19. 18:40
Ki kapta a 804 milliós sikerdíjat????
Zod
2013. szeptember 19. 16:53
Ennyire azért még szerintem sem mennek jól a dolgok az országban,hogy az ellenzéki pártok fő témája a kábé lópéniszt sem érdeklő trafik-ügy legyen már hónapok óta. De hát hülyék ezek mind, Fletótól Vonáig.
rezsiharcos
2013. szeptember 19. 16:45
Egy Pest megyei piacon a cigi ma 450 Ft/ doboz. Kocsiszámra adják el, sőt házhoz is viszik a jobb kuncsftoknak. Ukrajnából megéri elhozni, és kiszállítani. Talán még a körzeti megbízott is ezt szívja.
cutcopy
2013. szeptember 19. 15:30
Mi készteti a Jobbikot arra hogy beálljon a ballib trafikmutyi kórusba..?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!