104 millióból támogat vidéki tévéket a Médiatanács

2013. szeptember 12. 13:17

Tévés hírműsorok, közéleti és kulturális magazinok gyártásának támogatásáról döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa szerdai ülésén ‒ tájékoztatta a tanács tagja az MTI-t.

2013. szeptember 12. 13:17

Kollarik Tamás, a Magyar Média Mecenatúra program koordinátora közölte, hogy 23 helyi és körzeti televízió kap összesen 104 millió forintot. Közéleti magazinműsor kategóriában 11 televízió nyert összesen 33 millió forintos támogatást, hírműsorok gyártására hat médiaszolgáltató kap 59 millió forintot. Kulturális magazin kategóriában is lehetett indulni, itt hat televízió nyert 12 millió forint támogatást.

Olyan televíziók jutottak forrásokhoz, amelyek fennmaradásához elengedhetetlen segítséget nyújt a médiaszolgáltatók műsorgyártásának költségeit támogató pályázat ‒ hangsúlyozta Kollarik Tamás, hozzátéve, hogy a többi közt a Soltvadkerti Tv, az Ózdi Városi Televízió, a Bajai Televízió, a Sárvári Televízió, a Gyula Televízió és a Gyöngyösi Városi Televízió működési költségeihez járultak hozzá.

A médiaszolgáltatókat támogató pályázatokon az idén összességében 1,5 milliárd forintnyi pályázati támogatás áll rendelkezésre, rezsiköltségekre, műszaki fejlesztésekre, hírműsorok és magazinműsorok gyártására ‒ ismertette. A televíziók az idén még két fordulóban indulhatnak a műsorkészítést támogató pályázaton is.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2013. november 21. 12:24
Ugye biztos, hogy nem fideszes vidéki tévék 104 milliós támogatásáról van szó, így a választási kampányban?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!