Tétényi a belügyminiszterhez fordult Esztergom közvilágítása érdekében

2013. augusztus 30. 17:39

Tétényi Éva, Esztergom független polgármestere levélben kérte Pintér Sándor belügyminiszter segítségét a kötelező önkormányzati feladatellátás biztosításának védelmére, mivel a városban az önkormányzat fizetési szándéka ellenére pénteken megkezdték a közvilágítás kikapcsolását – közölte az önkormányzat sajtófőnöke az MTI-vel.

2013. augusztus 30. 17:39

Váczy-Hübschl István tájékoztatása szerint helyi lakosok a hét eleje óta többször megakadályozták, illetve lassították a közvilágítási lámpák kiszerelését. Hozzátette, az önkormányzat a közszolgáltatás féléves díját letétbe helyezte, és többször tárgyalásos megoldást kezdeményeztek, pénteken azonban megjelent egy cég, és megkezdte a világítás kikapcsolását. Tétényi Éva polgármester az MTI-nek elmondta, az önkormányzat azért helyezte törvényszéki letétbe a felszámolás alatt álló Tivi Kft.-nek járó közvilágítási díjat, mert a társaságot hitelező bank a bedőlt hitelt eladta egy követeléskezelőnek, és egy bírósági ítélet szerint a felszámolóbiztos az esztergomi önkormányzat által befizetett összegekkel nem rendelkezhet, azt át kell adni a követeléskezelőnek.

Az önkormányzat fizetési kötelezettségének eleget tett, az összeg felhasználását két cég jogi vitája akadályozza meg. Úgy vélem, a közvilágítás kikapcsolásának sem jogi, sem erkölcsi alapja nincs” – jelentette ki Tétényi Éva, hozzátéve: a közszolgáltatás megszüntetése közveszélyokozást jelent. A polgármester közölte, a kötelező önkormányzati feladat ellátására birtokvédelmet kértek a kormányhivataltól, az a nyergesújfalui jegyzőt jelölte ki, ő hétfőtől ígért intézkedést.

A város vezetője elmondta: péntek délelőtt ismeretlen alvállalkozók jelentek meg, és megbízólevelet mutattak be a felszámolás alatt álló Tivi Kft.-től. Ez ellen az önkormányzat kifogást jelentett be, mert a város egyetértése nélkül nem lehet alvállalkozót megbízni a közvilágítással kapcsolatos feladatok ellátására. Tétényi Éva közlése szerint az önkormányzat képviselői nem tudták elérni a kft. felszámolását végző felszámolóbiztost, ezt követően közölték az alvállalkozóval, hogy a világítás kikapcsolásából eredő közveszély okozta baleset, károkozás, kátyúkár, vagyoni jellegű bűncselekmények felelősségét kötelesek viselni. Az alvállalkozó helyszínen lévő ügyvezetője megtagadta a tájékoztatásról szóló jegyzőkönyv aláírását.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sr. bobo
2013. augusztus 31. 15:47
A narancsmaffia szétlopta Esztergomot a következő száz évre és most sokan azt várják hogy röpke három év alatt rendbehozza mindezt az új polgármesternő. Atyám.
Toportxán tiszteletes
2013. augusztus 31. 14:43
Csak az a magyar aki viktorbánsegget nyal,a többi dögöljön meg,a fasszopó narancsgecik szerint!Morális és erkölcsi halottak vagytok narancsvakegerek,amit a 3 év alatt elkövettetek 1000 éveket fogtok kapni!
khomeini
2013. augusztus 31. 14:15
Ez az a Tétényi Éva, akinek a miniszterelökségéért fészbuk-csoport is alakult? De hogy tudna ez bármit is ezdeni egy ország problémáival, ha az esztergomi közvilágításba is beletörik a bicskája?
kjkj945
2013. augusztus 31. 09:02
Miért nem az ejuhoz, a moszadhoz a ciájéhoz az enszhez stb. Azt vakarja, hogy az ország fizesse ki az adósságukat??????? Miért is nem mondott le???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!