Szürke iszap ömlött Esztergom-Kertvárosban

2013. augusztus 29. 11:39

A nagy mennyiségű csapadék miatt újra nehéz helyzetbe került Esztergom: a kertvárosi hulladék-rekultivációs terület mentén élők életét szürke iszapömlés nehezítette.

2013. augusztus 29. 11:39

A csütörtök délelőtt lehullott nagy mennyiségű csapadék újra kritikus helyzetet teremtett az Esztergom-kertvárosi hulladék-rekultivációs terület mentén élőknek — derül ki az önkormányzat közleményéből. A május elején lezúduló vízmennyiség már akkor sem tudott elfolyni a tervezett vízelvezető árkokban, így hatalmas iszapmennyiség került a környező lakóházakba és udvarokba, megkeserítve ezzel az ott lakók életét.

A kivitelezést végző céget, a tervezőket és a projektgazdát az Önkormányzat már korábban felszólította, hogy megnyugtató műszaki megoldás szülessen a problémára. A csütörtök délelőtti heves esőzés nyomán kialakult helyzet azt mutatja, hogy ezt megnyugtató módon nem sikerült megoldani, mivel az ideiglenes vízbefogadó medencék oldalfalai bedőltek és kiderült az is, hogy a földtöltés nem alkalmas nagyobb vízmennyiség megtartására.

Az újabb eső tovább gyengítheti a felázott töltést, ezért Tétényi Éva polgármester csütörtök délután helyszíni szemlén kérte a kivitelezőt, hogy további esőzések miatt azonnal kezdjék meg az ideiglenes csapadékvíz-elvezető rendszer megerősítését.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2013. augusztus 29. 13:50
Fidesz-szabotázs, egyételműen.
nyugalmazott tanár
2013. augusztus 29. 13:43
Amíg nem lesz a városnak egy rendes polgármestere, addig egyik balhá követi a városban a másikat.
liberálzöld.
2013. augusztus 29. 12:37
Biztos sötétben csinálták a gátat, met nem volt közvilágítás.
szalámis hegedű
2013. augusztus 29. 11:47
Meggyes Tamást a gátakra! Mert Orbán jobban teljesít.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!