Szanyi: Elég volt a fideszes tehetetlenkedésből!

2013. augusztus 14. 07:42

Az MSZP szerint Orbán Viktor és kormánya bő három éve semmit nem tett a bajba jutott devizahitelesek megsegítésért, az ellenzéki párt azonnali megoldást sürget.

2013. augusztus 14. 07:42

Szanyi Tibor közleményében úgy fogalmaz, hogy a kormányfő csak a saját haverjainak intézte el a hitelek könnyebb visszafizetését, az eddigi intézkedések ugyanis egyedül a tehetős vagyonnal rendelkező hiteleseknek jöttek jól. Az MSZP régóta javasolja, hogy Matolcsy György jelenlegi jegybank elnök – lengyel mintára – kezdeményezzen megbeszéléseket a Svájci Nemzeti Bankkal és az Európai Központi Bankkal. Ki lehetne alakítani egy olyan pénzügyi mechanizmust, amely egymagában 10-15 százalékkal csökkentené a törlesztőrészleteket. 

Az MSZP-s politikus arra hívja fel a figyelmet, hogy Lengyelország lakosai számára az említett központi bankok bőségesen biztosítanak készpénzt svájci frankban, illetve euróban, így ezekhez a devizákhoz az adósok jóval olcsóbban jutnak a pénzváltóknál, mint a bankok egyoldalúan diktált árfolyamai révén, és értelemszerűen devizában is törleszthetnek.

„A láthatóan cinikus kormánytól” azt is követeli az MSZP, hogy az „ócsai fiaskó” helyett azonnal indítson el egy szociális bérlakásprogramot, amely élhető környezetet biztosít a bajba jutottaknak. „Elég volt a fideszes tehetetlenkedésből! Emberi sorsok, életek százezrei kerültek végveszélybe! Orbánéknak a haverok zsebének tömésén túl csak kommunikációs trükkökre futja”. Az MSZP 2014-es kormányra kerülését követően ezt a kérdést haladéktalanul rendezni fogja az igazságosság követelményei szerint – hangsúlyozza Szanyi Tibor.

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2013. augusztus 14. 13:04
Na és ki juttatta bajba ezeket a devizahiteleseket? Azért nem igazán tisztességes a többirányú felelőtlenség következményeit szétteríteni az egész társadalomra, a vétlenekre is.
megmondtam előre
2013. augusztus 14. 12:34
Szét mutyiztak mindent és ez nektek tetszik.Sok békemenetes nyugger,unatkoztok nagyon és miután a nyuggerházban már nem hallgat meg senki itt fröcsögtök.Hajrá nyuggerkáim nyomjátok.
ballada
2013. augusztus 14. 10:40
-mi meg azt mondjuk hogy elég volt az mszp bajnai szanyi féle ellenségekből ,elég volt a hazudozásaikból.Ismerjük már a szocik mit hogyan rendeznek ,kormányra kerülnek a magyar népet megnyomorítják,láttuk a 8 éves rabló kormányzásuk idején semmihez se értettek csak a lopáshoz,meg a népet összeuszították.Elég a szanyi félékből!!!!
enmar
2013. augusztus 14. 10:03
Izzadj csak sanyikapi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!