Pesty: A Fekete Doboz is Soros pénzén ment

2013. augusztus 19. 12:18

A HírTV műsorában a Soros-pénzek kapcsán mindhárom vendég bevallotta, hogy részesült már ilyen támogatásban.

2013. augusztus 19. 12:18

A jobboldali mainstream-be nem illeszkedő véleményem van a kérdésről. Soros magánember, és hogy magánvagyonát mire költi, az első látásra magánügy” – jelentette ki Pesty László a HírTV Civil kaszinó című műsorában. A dokumentumfilmes hozzátette: a rendszerváltás hajnalán Soros nagy összegeket áldozott arra, hogy civil szervezetek működni tudjanak, és „furcsa, hogy elfogadtuk Soros pénzét, most pedig, amikor nekünk nem tetsző mozgalmakat támogat, belügyekbe való beavatkozásnak tekintjük”. Pesty elmondta: a Fekete Doboz is Soros pénzén működött, és ha nem kapott volna támogatást, az általa bemutatott dokumentumok ma nem léteznének. „Én kaptam a nyolcvanas évek végén Soros-pénzt, és ezért nem vagyok hajlandó keddről szerdára megtagadni” – tette hozzá a dokumentumfilmes.

Simon János úgy vélte: az idők változnak, és attól még, hogy „valaki használt egy erőnek, nem biztos, hogy húsz év múlva is pozitívan ítéltetik meg”. A szociológus-politológus szerint Soros abszolút érdekből tevékenykedik. Ugyanakkor Simon bevallotta, hogy '88-ban ő is Soros-pénzen volt előadni Németországban a magyar változásokról.

Zichy László pszichológus ezek után elmondta: neki is fizette egyszer a Soros Alapítvány az útját Nyugat-Németországba.

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2013. augusztus 20. 14:57
Ha az SZDSZ károkozását nézzük, ők Soros lélegeztetőjén tettek tönkre minket, több kárt okozott, mint hasznot.
Taxin
2013. augusztus 20. 14:13
A fehérorosz állambiztonsági bizottság (KGB) által őrizetbe vett Ilya Mafter hosszú ideje a Soros György magyar származású amerikai milliárdos alapította Nyílt Társadalom Intézet alkalmazottja, de tanácsadóként dolgozott az ENSZ Fejlesztési Programjánál is.
fogd a pénzt és kuss
2013. augusztus 20. 10:28
"Soros abszolút érdekből tevékenykedik" ez itt a lényeg. .... csak észre kell venni hogy manipulál. ázsiában sem azért utálják, mert "civil szervezeteket támogat".
tóth mária
2013. augusztus 20. 08:58
A nagy kérdés-ami nem is olyan nagy-Soros miből gazdagodott meg ennyire? A többi mese!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!