Őrizetbe vették Káslert a 20-ai demonstráció miatt

2013. augusztus 21. 15:29

Őrizetbe vették Kásler Árpádot, a Haza Nem Eladó Mozgalom vezetőjét, aki egyik szervezője volt annak a keddi ülődemonstrációnak, amely több órán át akadályozta a közlekedést a budapesti Astoriánál. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) tájékoztatása szerint a rendőrök kedden közérdekű üzem működésének megzavarásának gyanújával három embert állítottak elő, egyiküket őrizetbe vették.

2013. augusztus 21. 15:29

Kásler Árpád honlapján az olvasható: „Kásler Árpádot 72 órára bent tartják, feltehetően gyorsított eljárást indítanak ellene. Arra kérünk mindenkit, hogy ezzel kapcsolatban senki ne tervezzen semmilyen egyéni akciót további kérésig, ne csináljunk nagyobb bajt, mint ami van...”.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az MTI megkeresésére szerdán azt közölte, hogy a rendőrök kedden a késő esti órákban három embert állítottak elő közérdekű üzem működésének megzavarása gyanújával. Közülük egy embert a rendőrök bűnügyi őrizetbe vettek – írta a rendőrség. Kásler Árpád kedden délután a honlapján azt közölte, nem jutottak be Áder János köztársasági elnökhöz a Haza Nem Eladó Mozgalom és a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének vezetői, ezért az Astoriához vonultak, hogy ülődemonstrációjukkal fizikailag megakadályozzák a kereszteződés autós forgalmát.

A mozgalom több száz szimpatizánsa leült az úttestre. A demonstrálóknál „kártérítést a becsapott hiteleseknek” és „a devizahitelesek nem akarnak adóforintot” feliratú transzparensek voltak. A mozgalom vezetője az MTI-nek azt mondta: érdemi párbeszédet akarnak a devizahitelesek ügyéről a kormányzat és a civilek között, szerintük a kabinet eddig a bankok érdekeit képviselő „álcivilekkel” folytatott párbeszédet.

Kedd este, nem sokkal nyolc óra előtt „felfüggesztették” a budapesti Astoria útkereszteződésének teljes felszíni közlekedését akadályozó ülődemonstrációt a szervezők. Egyikük, Kásler Árpád azt mondta: ha a köztársasági elnökhöz eljuttatott, az augusztus 19-i „nemzetgyűlésükön” elfogadott, a devizahitelesek ügyét érintő határozatukra nem kapnak érdemi és valódi választ, akkor ötven városban fognak lezárni útkereszteződéseket.

A be nem jelentett politikai demonstráció a közösségi közlekedés több járatát is érintette. A rendőrség átmenetileg a belváros több pontját is lezárta.

 

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2013. augusztus 22. 09:52
Ezzel az akcióval kevés ember szimpátiáját nyerik el. Ez már a pofátlanság kategóriájába tartozik. Minden arról szól, hogy azok fizessék ki a kárukat, akik nem vettek fel ilyen gengszter módra kitalált hitelt. Abban biztosak lehetünk, hogy a bankok röhögni fognak a markukba, és mi szívunk!
Taxin
2013. augusztus 21. 19:42
Ez a nép negyed százada nem tanulta meg, hogy akik a "problémát" csinálják, azok jönnek vissza később "segiteni" - amiben sosincs köszönet.
Taxin
2013. augusztus 21. 19:23
T.: B.: Figyeljétek az eseményeket Árpáddal kapcsolatban mert ki akarják iktatni a megegyezés idejére,hogy megint összehozzanak valami katyvaszt!!Ha a mozgalom szól ki kell állni mellette!!!! Tetszik · · kb. egy órája Mivan bazd meg?
Taxin
2013. augusztus 21. 19:15
K. T.: Igen ez háború és vérrontás nélkül nem fog megoldódni, sajnos a háború sajátja ez.... ez az emberiség háborúja az elmebeteg háttérhatalom ellen. Vagy függetlenek leszünk vagy beszopunk egy harmadik világégést ezen elmebeteg állatok kötélen rángatása mellett vagy odabaszunk és rendet teszünk. Ezek csak a Ti hallgatásotok mellett kerülhettek oda ahol vannak. Ez pont ugyan az amikor az embert a saját kutyája harapja meg. Könyörgöm Ti állampolgárok vagytok a megbízók és a megbízott ( politikusok) átkúrták az agyatok és ellenetek fordultak. 7 órája · Tetszik · 8 Faszbuk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!