Nyomoznak az Új Magyar Gárda solti gyűlése kapcsán

2013. augusztus 26. 17:33

Egyesülési joggal való visszaélés bűntette miatt nyomozást indított az Új Magyar Gárda mozgalom solti tevékenysége miatt a Kalocsai Rendőrkapitányság – tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

2013. augusztus 26. 17:33

Az Index internetes portál szombaton azt írta: Muhi Erika, a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) igazgatója április 23-án feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen egyesülési joggal való visszaélés miatt, miután az Új Magyar Gárda március 23-án országos főkapitányt választott Solton. Az eseményre 16 megyéből érkeztek résztvevők, ott volt Vona Gábor és más jobbikos politikusok is. A szervezet később országos toborzást is hirdetett.

Az Index cikke szerint azután indulhat el a nyomozás, hogy a NEKI-nek több hónapos levelezéssel sikerült elérnie: az ügyészség feljelentésként kezelje a szerveződés akciói elleni beadványát. Augusztus 7-én a Legfőbb Ügyészség arra szólította fel a Központi Nyomozó Főügyészséget, hogy a NEKI beadványát kezeljék feljelentésként – írta a hírportál.

Az MTI megkeresésére szombaton a Központi Nyomozó Főügyészségen azt közölték, hogy a feljelentést a területileg illetékes Kalocsai Rendőrkapitányságra továbbították. Az Index arról is beszámolt, hogy augusztus 20-án az akasztói stadionban avattak fel száz újoncot. A beszámolók szerint „a profi szervezésnek köszönhetően a rendőrség nem zaklatta a résztvevőket”. A rendőrség ezzel kapcsolatban hétfőn azt közölte, hogy a mozgalom ellen „az akasztói eset kapcsán a rendőrségre nem érkezett feljelentés”.

A Magyar Gárda egyesületet és vele együtt a Magyar Gárda mozgalmat 2009 júniusában oszlatta fel jogerősen a bíróság. Az indoklás szerint az egyesület törvényellenesen működött, tevékenysége félelmet keltett.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2013. augusztus 26. 20:50
Hihetlen nehéz nyomozás lesz! Leadta a TV, fent van a neten, megírta a sajtó. Hajrá Pintér, hajrá TEK, hajrá ügyészség! Szorítok nektek! :)))))
freehckr
2013. augusztus 26. 18:37
Említett Muhi Erika ügyei: - cigány transzvesztitákat nem engedtek be homokos bárba - cigány jelentkezőket kizáró álláshirdetések - állítólag erőszakos rendőri fellépés részegen ordítozó cigányok ellen - Bayer „Ki ne legyen?” cikke ...és mosta gárda. Nem kicsit szélsőséges provokátor a zsidó k*rva... :D
kjkj945
2013. augusztus 26. 18:10
"""április 23-án "" Ja most április 31. van!!!
chack
2013. augusztus 26. 17:57
A Magyar Gárda feloszlatását kimondó bírósági határozatban mintha az is szerepelne, hogy természetesen ugyanazok a tagok más néven létrehozhatnak új egyesületet, ha annak céljai nem ütköznek semmiféle törvénybe. A neve és a szervezeti formája is más az Új Magyar Gárdának, tehát törvényes eszközökkel nem támadható. Nem baj, támadják törvénytelenül. Legegyszerűbb lenne az a megoldás, mint a tanmesében: - Török szultán! Add vissza a gyémánt félkrajcáromat! - Nesze!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!