Kormánymegbízottal gyorsítanák a négyes metró befejezését

2013. augusztus 17. 10:00

Orbán Viktor kormányfő Pesti Imre kormánymegbízottat jelölte ki a négyes metró megvalósításával összefüggő ügyek koordinációjára csütörtökön. Feladata a metróval kapcsolatos közigazgatási eljárások felügyelete lesz a NOL szerint.

2013. augusztus 17. 10:00

A NOL riportja arról számol be: bár a négyes metrót 2014 tavaszán adnák át, még mindig húzódnak egyes eljárások és építkezések. A kelenföldi közlekedési csomópont a lap szerint biztos nem készül el a metró átadási határidejére, de a főváros megoldaná így is a működtetést.

Szeptemberben megkezdődhetnek az utasok nélküli, sötétüzemi tesztek, majd tavasszal az utasforgalmi próbaüzem következhet. Áz idő fogytán van, és mind a főváros, mind a kormány megoldásokat keres arra, hogy felgyorsítsák a befejező munkálatokat. A kormány Pesti Imrét, a budapesti kormányhivatal vezetőjét ezeknek a munkáknak az összehangolásával és felgyorsításával bízta meg.

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
incze
2013. augusztus 18. 02:47
Amikor egy normális erőfeszítéssel elvégezhető munkához kormánymegbízottat neveznek ki, az a kudarc nyílt beismerése. Annak beismerése, hogy a normális mechanizmusok nem működnek. Normális országban metró, út korámánymegbízott nélkül épül. Minden kormánymegbízott egy kudarc. Egy nagyobbacska. Hány kormánymegbízott is van?
greg
2013. augusztus 17. 18:09
Máshol a választásokig még átadnák az ötös metrót is.
Akitlosz
2013. augusztus 17. 17:53
S mindezt miért? Csak mert tavasszal választások lesznek. Ha 2016-ban lennének a választások eszük ágában sem lenne gyorsítani.
Akitlosz
2013. augusztus 17. 17:52
Gyorsítanák 2 cm/h-ról 21 mm/h-ra
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!