Hende: A kormányoldal minden segítségre és imára számít

2013. augusztus 30. 08:45

Hende Csaba honvédelmi miniszter szerint nehéz időszak vár azokra, akik az országgyűlési kampányban kiállnak a kormány és az ország mellett, mert a „hitelét vesztett baloldal” igyekszik majd a jobboldal becsületét is lerombolni.

2013. augusztus 30. 08:45

A tárcavezető erről csütörtökön, a Polgárok Háza évadnyitó estjén beszélt, hangsúlyozva: a kampányban a nyugalom, az erős idegek, a bajtársiasság és az áldozatkészség lesz a legfontosabb. A kormányoldal minden segítségre és imára számít. „Másként aligha tudjuk elviselni ezt a sok mocskot, amit ránk fognak szabadítani” ‒ tette hozzá.

Hende Csaba az ellenzéki tárgyalásokról szólva azt kérdezte, „fel tud-e bárki idézni egy fél fia gondolatot ebből a kutyakomédiából, amely ne arról szólt volna, hogy márpedig az Orbán-kormányt le kell váltani?”. Ebből egyértelműen kiderül, hogy a baloldalnak nincs terve az országgal, csupán a hatalmat akarja megszerezni ‒ mondta.

Kubatov Gábor, a Polgárok Háza igazgatója beszédében úgy fogalmazott, az 1947-ben kezdődött események miatt ülnek össze minden évben. „Ahogy Bayer Zsolt barátom mondja, annak idején a virsliujjú, nájloninges kommunisták” hozzáfogtak az ország átalakításához, és „ezek a derék fiúk” felszámoltak mindent, ami értelmes volt ebben az országban ‒ jelentette ki.

A Fidesz országgyűlési képviselője elmondta: a történteket korábban úgy szemléltette a fiának, mintha ma „bejönne két bőrdzsekis srác” a családjuk autószerelő műhelyébe, „és annyit mondana, hogy mától minden az államé”. Kubatov Gábor hangsúlyozta, hogy a kommunisták tönkretették a katonaságot, ezért gondolhatták az emberek 1947 után, hogy „egy katona csak bajszos lehet, dagadt és bunkó”.

Tönkretették a kultúrát is, „ezért van az, hogy 1990-ben ismertük meg az erdélyi Helikon-költőket” ‒ folytatta, majd hozzátette: „volt aki olvasta az erdélyi Helikont, Lendvai Ildikó például ilyen volt, és mondta is, hogy nem lehet kiadni”. A kommunisták a nemzeti öntudatot is elvették a magyaroktól és megalkották a „magyarkodni” szót ‒ vélekedett. Kubatov Gábor a korszak legkárosabb mondatának „a célnak így is megfelel” kijelentést nevezte. Szerinte az építészetben ennek jegyében helyettesítették aszfalttal a korábbi gránit- és márványburkolatokat, és ezért tették tönkre a magyar gasztronómiát is.

A Polgárok Háza igazgatója szerint az elmúlt húsz évben csak nagyon lassan haladt előre a rombolás felszámolása, mert „ezek a fiúk” 1989 után is „adtak miniszterelnököt: egy pufajkást és egy III/III-ast”. „Megmutatták, hogy nekik mindent lehet” ‒ fejezte be Kubatov Gábor, majd hozzátette: „de most itt vagyunk, mindannyian”.

László Tamás, a Szövetség a Nemzetért Alapítvány elnöke egyebek mellett arról beszélt, hogy „Orbán Viktor és barátai” az elmúlt három évben a keresztény kormányzás alapjait rakták le, amelynek egyik legfontosabb eleme a „húsvéti, feltámadást ünneplő alkotmány”.

Kép: Hetek

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MacElek
2013. augusztus 30. 22:42
Nagyon tuti ez a háttér. Majd az apácák imádkoznak, hogy az erő legyen vele. Persze csak ha ő is az erővel van.
liberálzöld.
2013. augusztus 30. 14:49
A fekete pénz tisztára mosása ilyen egyszerű! " Ráadásul a törvény garantálja, hogy a befizetések eredetét nem vizsgálja meg az adóhatóság, sőt az egészségügyi hozzájárulást (eho) – ami 27 százalék – sem kell leróni a betétek után."
liberálzöld.
2013. augusztus 30. 14:46
Meg kell nézni, hogy Simicska haza hozza-e a kisibolt lóvéját, vagy lesz még újabb engedmény rá! Tiltja az alaptörvény az adóammesztiát? Hát majd átírják. Na nem az adóammesztiát! "Még jobb üzlet lesz tisztára mosni a külföldre kimenekített adózatlan pénzeket. Még egészségügyi hozzájárulást sem kell fizetnie annak, aki hazahozza és állampapírban parkoltatja egy ideig a pénzét a Magyar Nemzet értesülése szerint. Ez a legújabb adóamnesztia, amit elvileg tilt az alaptörvény."
szalámis hegedű
2013. augusztus 30. 14:16
[Illusztráció - Fotó: STOP/Leéb Ádám] címlapsztori Megfizetünk érte: rombol a rezsicsökkentés Bálint Toncsi utoljára szerepelt így 1/10 ajánló Csonka Pici szíve megdobbant Gregor Bernadettet lelkileg is megviselte Már épül a bécsi állatkvártély Hujber nem játszik rá a másságra Októberben jön McCartney új albuma Így posztolgass magadról idióta képeket Már Pekingben tombol az óriásgumikacsa-láz Újra iskolapadba ül az X-Faktor sztárja Puskás Peti apukája nem üvöltözött, csak... Közös jelöltek, külön lista - ez az összefogás Romok a helyszínen M5-ös tömegbaleset: harmincnál is több a sérült Eszenyi Enikő Mi lesz Eszenyi Enikővel? - Ő bizakodik Jókai Anna Jókai Anna kapta az Emberi Méltóság Tanácsa kitüntetését Centiken múlt a figyelmetlen gyalogos élete - Videó Morag? Visszatért a titokzatos szörny? Fotó! Palotás Petra - Fotó: PROfoto.ws Baleset érte az RTL egykori arcát Európa Liga: a visszavágók eredményei Csányi Sándor Prima-díjak: "Nehéz időkben különösen fontos a példaképek kiemelése" Balatoni pincészet lett az év borászata Hosszú Katinka nem hagyja el az országot Úgy nőtt a beruházások volumene 2013 második negyedévében, hogy közben csökkent - ez derül ki a Központi Statisztikai Hivatal legújabb gyorsjelentéséből. Az emelkedést kizárólag a - zömmel uniós forrásból megvalósított - kormányzati beruházás húzza, az energiaszektor negatív csúcsokat döntöget, köszönhetően a rezsicsökkentés áldásos hatásainak. A Statisztikai Hivatal végső konklúziója: "Az előző negyedévhez képest a szezonálisan kiigazított volumenindexek szerint 2013 II. negyedévében a beruházások lényegében stagnáltak (-0,1 százalék). 2013 I. félévében 1659 milliárd forintot költöttek beruházásra, összehasonlító áron 1,2 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban." Vagyis úgy emelkedett a beruházási ráta, hogy kevesebbet költöttünk, mint tavaly.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!