Fidesz: Az MSZP szekálja a gazdákat

2013. augusztus 01. 13:45

A Fidesz szerint szocialisták agrárpolitikája kimerül a magyar gazdák folyamatos szekálásában.

2013. augusztus 01. 13:45

A nagyobbik kormánypárt így reagálta az MSZP politikusa, Gőgös Zoltán szavaira, aki csütörtöki sajtótájékoztatóján azt kifogásolta, hogy a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet nem ellenőrzi megfelelően a földbérletpályázatokban vállalt feltételek teljesülését. A Fidesz erre válaszul azt írta: a baloldali kormányok alatt nemhogy nem ellenőrizték, kinek a kezébe kerül a magyar föld, de még át is játszották azt a külföldi spekulánsok és zöldbárók kezére.

A Gyurcsány-Bajnai-kormányzás volt a zsebszerződések korszaka, a földek nagy része nagybirtokosok kezében volt” – olvasható közleményükben. Hozzátették: jelenleg a magyar földet és a földbérletet szigorú szabályok védik, az új földtörvény garantálja, hogy a magyar földek döntő része helyben lakó gazdák és a családi gazdaságok tulajdonában és használatában legyen. Az NFA a földbérleti ellenőrzéseket az éves ellenőrzési terveknek megfelelően folytatja le, nem az országgyűlési képviselők kezdeményezésére – közölték.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miloka
2013. augusztus 01. 17:18
" ...Gőgös Zoltán szavaira, aki csütörtöki sajtótájékoztatóján azt kifogásolta, hogy a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet nem ellenőrzi megfelelően a földbérletpályázatokban vállalt feltételek teljesülését." Ja ezért jársz te ellenőrizni, kommunista műszakban GZ ? Remélem egyszer nem csak elzavarnak, hanem utol is érnek és jól helyben hagynak.
Fici7
2013. augusztus 01. 17:11
Egy tehenet több pályázatba is beszámoltak
geraz51
2013. augusztus 01. 17:01
Legalább traktorral mennél te marha.Akkor nem lennél annyira feltűnő.
nyugalmazott tanár
2013. augusztus 01. 15:40
Békés megyében bikacsökkel várják a gazdák a leskelődő maszopos pribékeket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!