Együtt-PM: Vádemelési javaslatot tett földügyekben az NNI

2013. augusztus 28. 15:09

A Nemzeti Nyomozó Iroda állami földbérleti pályázatok ügyében 41 rendbeli magánokirat-hamisítás gyanújával vádemelési javaslatot tett a Fővárosi Főügyészségnek.

2013. augusztus 28. 15:09

Szabó Rebeka, az Együtt-PM szakpolitikusa elmondta: a Bükki Nemzeti Park igazgatósága által kezelt, a Borsodi Mezőség Tájvédelmi Körzet területén bérbe adott állami földeken tavaly lezajlott bérleti pályázatok érintettek abban az ügyben, amelyben az NNI arról értesítette, hogy korábbi feljelentése alapján 41 rendbeli magánokirat-hamisítás megalapozott gyanújával éltek vádemelési javaslattal a Fővárosi Főügyészség felé. A független képviselő azt mondta, a Borsodi Mezőség pályázatai botrányosan zajlottak. Példaként említette, hogy egy teljes pályázati koncepciót vontak vissza a pályázati határidő lejárta után tíz órával.

Hozzátette: az új pályázaton a legnagyobb területet, közel 500 hektárt Kanyok Attila, tiszaújvárosi fideszes önkormányzati képviselő nyerte. A második és harmadik legnagyobb területhez, több mint négyszáz hektárhoz jutó cégek vezetői pedig »távoli rokoni illetve munkatársi, sporttársi kapcsolatok révén Tállai András államtitkárhoz köthetők« – közölte. Szabó Rebeka az MTI-nek azt mondta, nem tudja, hogy ezekben az esetekben tette-e meg vádemelési javaslatait az NNI, a felsorolt ügyeket csak példaként említette.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Toportxán tiszteletes
2013. augusztus 28. 19:35
Pár narancspatkány már megbukott,HAHA!
Taxin
2013. augusztus 28. 17:10
Ezek a Rebekák ménem mennek haza? Már van hova.
kjkj945
2013. augusztus 28. 17:08
És a zööööödbárok földje az smafu!!!
luga
2013. augusztus 28. 17:07
Távoli kapcsolatom van Szabó Rebekával. És?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!