Bokros: Ócsa olyan, mint egy Patyomkin-falu

2013. augusztus 26. 15:18

Bokros Lajos Pusztai Erzsébettel beszélgetett arról, szerintük miért szemfényvesztés az ócsai lakópark.

2013. augusztus 26. 15:18

A Modern Magyarország Mozgalom szerint szemfényvesztés az ócsai lakópark, „hiszen a nyúl nem a kalapban születik, azt a varázslat előtt bele kell tenni”. A MoMa úgy véli, „Orbán a mi pénzünket teszi a kalapba”.

Erről Bokros Lajos beszélgetett a MoMa másik prominensével, Pusztai Erzsébettel Ócsán. Mint a volt pénzügyminiszter kijelentette: „ez a lakópark úgy néz ki, mint egy Patyomkin-falu”. Bokros szerint „ezt inkább gettónak lehet nevezni”. Az EP-képviselő szerint nem új házakat kellene építeni, hiszen „340 ezer lakás üresen áll”, azok közül kellene válogatni. Bokros úgy véli, ezeket rendkívül olcsón meg lehetne vásárolni, így pedig a munkaerőpiacon is rugalmasság jöhetne létre.

Pusztai Erzsébet szerint a dolognak a legnehezebb oldala, hogy „embereket a baráti közegükből elhoznak egy ilyen távoli helyre”. 

Összesen 255 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nisz
2013. augusztus 27. 17:36
Pusztai nem szíveli Orbánt. Van némi igazsága, hiszen amit Orbán az 1990-es költségvetési szavazáskor csinált (Pusztai az akkori MDF kormány államtitkára volt) az a destruktív ellenzéki politizálás mintapéldája volt. Ez azonban nem ok arra, hogy az ember bokroslajosokkal összeálljon, és nem ok arra, hogy ennyire sértődött hangnemben mondja el a kritikai megjegyzéseit az ócsai lakóparkról. Megjegyzem viszont, hogy Pusztai kritikáinak nagy része megalapozott, és nagyon mélyen a homokba kell dugnia a fejét annak, aki az ócsi lakóparkot sikertörténetnek gondolja...
puszika
2013. augusztus 27. 17:28
Bokros, Pusztai? Kik ezek?Jegyzik ezeket valahol?
czsolt5
2013. augusztus 27. 16:56
Pusztai Erzsébet lehet, hogy s*gg*t verné földhöz, ha kapna egy ilyen házat Ócsán.
czsolt5
2013. augusztus 27. 16:51
Bajusz úr vette volna a fáradtságot és elolvasta volna a vonatkozó wikipedia szócikket: http://hu.wikipedia.org/wiki/Patyomkin-falu Patyomkin falvak nagy valószínűséggel nem is léteztek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!