Befejeződött a demonstráció az Astoriánál

2013. augusztus 21. 07:10

Kedd este, nem sokkal nyolc óra előtt „felfüggesztették” a budapesti Astoria útkereszteződésének teljes felszíni közlekedését akadályozó ülődemonstrációt annak szervezői – tájékoztatta a részvevőket és a sajtó képviselőit Kásler Árpád, a megmozdulás egyik szervezője.

2013. augusztus 21. 07:10

A Haza Nem Eladó Mozgalom vezetője azt mondta: ha a köztársasági elnökhöz eljuttatott, az augusztus 19-i „nemzetgyűlésükön” elfogadott, a devizahitelesek ügyét érintő határozatukra nem kapnak érdemi és valódi választ, akkor ötven városban fognak lezárni útkereszteződéseket. A demonstráció során nem történt atrocitás, a rendőrségnek sem kellett intézkednie. A megmozdulás végén a tömeg szétszéledt, az emberek rendezetten elhagyták a helyszínt.

Kásler Árpád korábban a honlapján korábban azt közölte, nem jutottak be Áder János köztársasági elnökhöz a Haza Nem Eladó Mozgalom és a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének vezetői, ezért ülődemonstrációjukkal fizikailag megakadályozzák a kereszteződés autós forgalmát. Az MTI helyszínre érkezett tudósítójának beszámolója szerint a mozgalom több száz szimpatizánsa leült az úttestre. A demonstrálóknál „kártérítést a becsapott hiteleseknek” és „a devizahitelesek nem akarnak adóforintot” feliratú transzparensek voltak.

A mozgalom vezetője az MTI-nek azt mondta: érdemi párbeszédet akarnak a devizahitelesek ügyéről a kormányzat és a civilek között, szerintük a kabinet eddig a bankok érdekeit képviselő „álcivilekkel” folytatott párbeszédet. A be nem jelentett politikai demonstráció a közösségi közlekedés több járatát is érintette. A rendőrség átmenetileg a belváros több pontját is lezárta. A Budapesti Közlekedési Központ a demonstráció befejeződése után azt közölte, hogy a felszíni járatok újra az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2013. augusztus 21. 09:16
Még több Ócsát szeretne a Magyar! Viktor segíts!!!!
kamasuka
2013. augusztus 21. 08:29
Balfaszok.
Kala pál
2013. augusztus 21. 07:40
Soros bácsi pénzéből erre is jut! Miért nem a bankok előtt üldögélnek?
Marhajó!
2013. augusztus 21. 07:18
Kásler Árépit és mozgalmát hátulról fizetik és mozgatják -- azok, akiknek a színével, az erőszakosságával, az egész fellépésével kedvez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!