Még mindig félig üres az ócsai lakópark

2013. július 16. 20:54

Az újabb pályázattal is csak a devizahiteleseknek készült lakópark felét sikerült feltölteni, mégsem akarnak könnyíteni a feltételeken.

2013. július 16. 20:54

Noha 80 házat építettek fel Ócsán a devizahitelesek megsegítésére, a második pályázati körrel is csupán a lakások felébe találtak lakót. Első körben 17 család költözhetett be a lakóparkba, nem rég zárult viszont le az újabb pályázat. Erre 38 család jelentkezett, de közülük csupán 23 család felelt meg a feltételeknek.

A pályázókról döntő Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője szerint a cél nem az, hogy minél gyorsabban feltöltsék a házakat, hanem hogy valóban olyanok költözzenek a lakóparkba, akiknek ez az újrakezdés lehetőségét jelenti.

Az ócsai lakóparkba december végéig lehet pályázni, és egyelőre nem tervezik, hogy könnyítenének a feltételeken.

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
siberian khatru
2013. július 17. 11:55
Félig üres... Na ez a tipikus magyar pesszimista hozzáállás! Nem félig üres az lakópark, hanem félig tele!!
kukagyerek
2013. július 17. 11:29
Ez az impotens bank-cseléd kormány minden baromságot kiagyalt, csakhogy az igazi megoldáshoz ne kelljen nyúlnia, mert az sértené az uzsorások érdekeit.
nyugalmazott tanár
2013. július 17. 07:21
"Az újabb pályázattal is csak a devizahiteleseknek készült lakópark felét sikerült feltölteni, mégsem akarnak könnyíteni a feltételeken." Amíg vannak fenyegetett devizahitelesek, márpedig sok százezer még mindig ettől él rettegésben, addig semilyen ok nincsen a feltételek könnyítésének. Bármikor bekövetkezhet a lakópark bővítésének további szüksége is. Sajnos. Ebből a riportból is az derül ki, hogy a kereskedelmi médiának halovány érzéke sincsen a szociális problémához. Semmit nem képesek belőle megérteni. Lehet, hogy nem is akarják, nem is érdekli, csak a médiabalhé kedvéért foglalkoznak vele.
Trükkök Százai...
2013. július 17. 01:51
"Rogán Antal személyes véleményként leszögezte: egyetért a devizahitelesek és az őket képviselő jogászok azon álláspontjával, hogy a devizahitel egy hibás termék...Elmondta továbbá, a parlament nem szólhat bele konkrét hitelszerződésekbe, de az elmúlt három évben mindent megtett azért, hogy minél több embert szabadítson ki a hitelcsapdából. A végtörlesztést, az árfolyamgátat, a Nemzeti Eszközkezelő felállítását, és a devizahitelek tiltását hozta fel példaként Rogán Antal."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!