HV: Az előző kormány alatt dobták fel Szilvásyékat

2013. július 10. 14:36

Még 2009-ben titkosították a Szilvásy-féle kémügy iratait, a korábbi nemzetbiztonsági vezetőket érintő feljelentések egy részét pedig a Bajnai Gordon által kinevezett NBH-főigazgató, Balajti László tette – írja csütörtökön megjelenő számában a Heti Válasz.

2013. július 10. 14:36

A csütörtökön megjelenő Heti Válasz szerint még az előző, szocialista kormány alatt indult a Szilvásy Györgyöt, Galambos Lajost és Laborc Sándort érintő kémügy, melyben a napokban született elsőfokú, nem jogerős döntés Szilvásyt és Galambost letöltendő, Laborcot pedig felfüggesztett börtönre ítélte.

A lap szerint az ügyben zárt nyomozás is folyt, Laborcot éppen azért ítélték el, mert – bűnpártoló módon – hátráltatta a vizsgálatot. 

A Heti Válasz szerint a kémügy dokumentumait egyébként még az előző kormány alatt titkosították 80 évre, amit már az Orbán-kormány alatt csökkentettek 30 évre. A lap arról is ír, hogy a Gyurcsány-kormány nemzetbiztonsági vezetőit érintő ügyben a „legtöbb muníciót” az eljárásokhoz Balajti László, a Nemzetbiztonsági Hivatal Bajnai Gordon által kinevezett főigazgatója szolgáltatta, sőt néhány esetben magát a feljelentést is ő tette.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2013. július 10. 21:54
Valami azt súgja, hogy a másodfok majd másként mérlegel.
BőröndÖdön
2013. július 10. 17:13
A yeti válasz már majdnem annyira szavahihetetlen,mint a magyar zsemnyin zsipaó.
Nomine
2013. július 10. 17:03
kezdem érteni miért olyan bizalmatlanok egymással a ballib minelnök jelöltek ezek még egymást is befújták ha kellett, bármikor MUHAHAHAHAHA
tatka46
2013. július 10. 17:01
A Heti Válasz mondta ? hihihihi, bruhaha, DDDDDDDDDD, na meg a többi kacaj.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!