Enyhítené a munkavállalók „kizsákmányolását” az LMP

2013. július 16. 14:21

Schiffer András és Szél Bernadett, az LMP társelnökei a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával tárgyaltak kedden, ahol egyebek mellett elmondták, mit tenne az LMP 2014 után a munkahelyteremtés érdekeben, és hogyan módosítaná a munkajogi szabályokat.

2013. július 16. 14:21

Az LMP a 2014-es választások után olyan munkahely-teremtési programot és új munkajogi szabályozást szeretne megvalósítani, amely megszünteti a szélsőséges kiszolgáltatottságot, „enyhíti a kizsákmányolást” és biztonságos munkahelyeket teremt – mondta Schiffer András, aki a párt másik társelnökével, Szél Bernadettel közösen a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) tárgyalt kedden. A megbeszélést követő sajtótájékoztatón Varga László, a SZEF elnöke elmondta, hogy a munka törvénykönyvéről és a magyarországi foglalkoztatás lehetséges jövőjéről váltottak szót.

Schiffer András emlékeztetett arra, hogy a jelenlegi kormánypártok korábban egymillió új munkahelyet ígértek. A Fidesz ezt a „legfontosabb ígéretét megszegte”, és a kormánypárt politikája révén „előbb lesz Magyarországon egymillió új munkanélküli, mint egymillió új munkahely” – mondta. Attól nem nő a munkahelyek száma, hogy „éhbérért közfoglalkoztatják” a kilátástalan helyzetben lévő embereket, illetve részmunkaidős, négy-hatórás foglalkoztatást biztosítanak – jelentette ki a független képviselő. Nem attól lesz rugalmas a munkaerőpiac, hogy az embereket könnyedén ki lehet rúgni a munkahelyükről – mondta, hozzátéve: ehelyett a képzések, a közösségi közlekedés és a szociálisbérlakás-szektor fejlesztésére van szükség.

Szél Bernadett arról beszélt, hogy kiemelten fontos kérdésként kezelik a munkahelyteremtést, valamint a munka világát szabályozó intézkedéseket és törvényeket. Az erről szóló elképzeléseiket május 1-jén juttatták el a szakszervezeti konföderációknak. A társelnök elmondta, részletesen beszéltek a vidéken élők életminőségének javításáról is. Szavai szerint a szövetkezetek létrehozását járható útnak gondolják, de elengedhetetlennek tartják a szövetkezeti törvény átfogó módosítását.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. július 16. 15:25
http://www.youtube.com/watch?v=qZd-LygQqbw
tóth mária
2013. július 16. 15:22
LMP ! sehol sem vagytok, de ez így jó!
drkovax
2013. július 16. 15:02
Süketelés.
Nick Holgerzson
2013. július 16. 14:39
Hát szerintem a mozgásterük eléggé korlátozott...a 2014-es választások után nem is lesznek a parlamentben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!