Újra a Hajdú-Bétről vitázik a Fidesz és Bajnai

2013. június 24. 15:22

Nincs összefüggés a Bajnai család cégének sikerei és a Hajdú-Bét csődje között – közölte az Együtt-PM választási szövetség hétfőn az MTI-vel. Előzőleg Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője sajtótájékoztatón tette fel azt a kérdést, van-e kapcsolat a Hajdú-Bét baromfifeldolgozó csődje és a Bajnai család egyik, baromfikereskedelemre szakosodott bécsi cégének felfutása között.

2013. június 24. 15:22

A Bajnai Gordon vezette pártszövetség erre úgy reagált: Zsigó Róbert „újabb aljas politikai rágalmazást” követett el a volt kormányfő ellen. „Korábbi hazugságai megismétlésén túl azt a hamis látszatot igyekezett kelteni, hogy a Bajnai család egyik cégének sikerei és a Hajdú-Bét csődje között összefüggés áll fönn. Ez természetesen nem igaz” – olvasható a közleményben.

A Heti Válasz múlt csütörtöki számában írt egyebek mellett arról, hogy Bajnai Gordon volt miniszterelnök szüleivel közös befektetési cége Ausztriában adózik. Ez alapján a Fidesz szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján ismét úgy fogalmazott, hogy „egy átláthatatlan osztrák cégháló” veszi körül a Bajnai családot, amely úgy döntött, vállalatain keresztül inkább adózik Ausztriának, mint hogy a magyar államkasszát gyarapítsa.

Az Együtt-PM válaszul megismételte: Bajnai Gordon minden jövedelme után teljes egészében Magyarországon adózik, Ausztriában mindössze egyetlen, a szüleivel közös vállalkozásban van tulajdonrésze, a cégnek azonban nem aktív tagja, a döntéshozatalban nem vesz részt, onnan jövedelme nem származik. Az Együtt-PM azt is közölte, hogy Bajnai a hazugságok miatt megteszi a megfelelő jogi lépéseket.

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trükkök Százai...
2013. június 25. 11:21
A maunika-só hajtépős ribancai alá regisztrált a kurzus. Kell ez nekünk?
liberálzöld.
2013. június 25. 11:15
Óh, azok a régi jó szőlőbányák! Meg az ország egyetlen nyereséges kőbányája. Meg némi tőzegbányászat védett lápon. Az kit érdekel? A lényeg a HajduBét. És tényleg, mint mond a számvevő szék, meg a K.E. Ájemmíting János arra, hogy állami pénzből kártalanítanak olyan üzletesemények károsultjait, amelyhez az államnak tulajdonjogilag semmi köze? És ha mégis jogos, akkor a többi - akár több százezer hasonló ügyben kárt szenvedett embernek meg miért nem? Ismerjük be, ha nehéz is: a Fidesz állami pénzen kampányol és teszi tönkre a politikai ellenfelelit. Ami ugye lopás, akárhogy nézzük is.
BőröndÖdön
2013. június 24. 16:45
Az állampárt nagyon igyekszik,szánalmasak,a baltás retteg??
Ludas Mutyi
2013. június 24. 16:40
http://www.youtube.com/watch?v=uQeK8NYG4hMaradt még valamitek ? A Gordon & Charles cég keres magyar-marhákat is, akiket még nem vitt el a róka. Csak bizalommal ! BG
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!