Schmuck megdicsérte a kormányt

2013. június 18. 10:14

Schmuck Andor elmondta, a baloldali értékekben, melyek szerinte a szabadság, az igazságosság és a szolidaritás, mindenki hisz.

2013. június 18. 10:14

Azt tanultam Horn Gyulától, hogy kormányozni lehet jól vagy rosszul, de hibátlanul sosem – jelentette ki Schmuck Andor a HírTV Magyarország élőben című műsorában. A Magyarországi Szociáldemokraták Pártjának elnöke úgy véli, ha az ellenzék közös programja nem készül el, „ha az összefogás nem jön létre, akkor jogos, hogy a kormány a helyén marad”.

Schmuck úgy gondolja mindamellett, hogy vannak kérdések, melyek túlmutatnak jobb- vagy baloldaliságon. Ilyennek tartja például a szociális temetés ügyét is, amely kapcsán szerinte a törvénybe bele kellene írni, hogy nem muszáj a hozzátartozónak tevőlegesen részt vállalnia az elhunyt temetésének szervezésében, hanem ez csupán egy lehetőség. A Tisztelet Társaságának elnöke elmondta: olyan összefogást szeretne a kérdésben, amilyen az árvíz idején is volt. Schmuck úgy vélte: „most a kormányt meg kell dicsérni, az árvízi védekezés kapcsán kiválóan teljesített”.

A szociáldemokraták elnöke kifejtette: az a kérdés, hogy képes-e az ellenzék olyan összefogásra, amely valós alternatívát tud nyújtani. Arra a kérdésre, hogy a Schmuck által emlegetett értékalapú összefogásnak baloldali értékekre kell-e épülnie, Schmuck úgy felelt: a baloldali értékekben, mint a szolidaritás, az igazságosság és a szabadság, mindenki hisz. Schmuck szerint fontos, hogy minden résztvevő elfogadja a képviselt programpontokat, így ha Gyurcsány Ferenc is képes erre, akkor helye van az összefogásban. A szociáldemokrata párt elnöke hozzátette: szerinte Gyurcsány képes erre.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2013. június 19. 08:55
Bandi,miért nem húzol el már,ki a bánat kíváncsi rád??
qccqccqcc
2013. június 18. 16:03
Megdicsérte. És? Hova szarjak a klotyó helyett?
kjkj945
2013. június 18. 14:54
Ki az a slukk???
GV0917
2013. június 18. 14:35
Ez az elegáns lélekkkufár nagyon szeretheti a fagyit!Azért gyakran nyal másoknál, mást is....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!