MSZP: Ne csak a Hajdú-Bét beszállítóinak járjon állami segítség!

2013. június 03. 13:45

Az MSZP azt szorgalmazza, ne csak a Hajdú-Bét egykori beszállítói kapjanak állami segítséget.

2013. június 03. 13:45

Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő hétfőn sajtótájékoztatón elmondta: Debrecen környéki termelők kértek tőle segítséget, akik a hatvani konzervgyárnak szállítottak paradicsomot, de 2004 óta nem fizették ki őket, miután a gyár ellen csődeljárás indult. Az eljárás lezárultával azt közölték velük, hogy semmilyen ellentételezésre nem jogosultak. Ugyanakkor – folytatta az MSZP-s képviselő – a cég több szövevényes átalakulás után ma is működik, 2004-ben pedig az a Szabó Zsolt volt a vezetője, aki ma Hatvan polgármestere és parlamenti képviselő. Gőgös Zoltán azt mondta: helyeslik, ha a kormány – miután erre ismét lehetőséget adott az Európai Unió – megsegíti a bajba jutott élelmiszer-ipari beszállítókat. Azonban véleménye szerint a Zalabaromfi, a kapuvári és a gyulai húsüzem beszállítói is joggal várnak el hasonló támogatást, mint a Hajdú-Bét csődje miatt pórul járt gazdák.

Az MSZP-s képviselő ennek érdekében Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszterhez fordul. Gőgös Zoltán arról is beszélt, értékelhetetlen választ kapott a szakminisztertől arra az írásbeli kérdésére, hogy mennyi földbérleti díjat fizetnek a Mezort Zrt.-hez tartozó gazdasági társaságok, ezért újra rákérdez erre. A Mezort Zrt. igazgatósági elnöke Nyerges Zsolt.
 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
qccqccqcc
2013. június 03. 19:55
Ritkán mondok ilyet, de az anyátok büdös picsáját, azt!
küllő
2013. június 03. 18:29
Annyira édes, ahogy a Fidesz Hajdú-bétezik, holott az ŐK bízták meg Boros Attilának, a Hajdú-Bét 2000 éS 2004 közötti vezérigazgatójának Kajman-szigeteki cégét a Letelepedési államkötvény árusításával.A MI KOMCSINK AZ JÓ KOMCSI SZOKÁS SZERINT !!??
szalámis hegedű
2013. június 03. 15:51
Kárpótolni a fidesz-árvákat!!!
koronaszepe
2013. június 03. 14:55
Még megérjük, hogy a Hajdú-Bét károsultak, aki kárpótlást kapnak, Bajnaira fognak szavazni. Neki köszönhetik. A fax se törődne velük, ha Bajnai nem politizálna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!