Korszerűsítik az orosházi lakóparkot

2013. június 25. 17:29

Az Új Széchenyi Terv keretében korszerűsítik a családok átmeneti otthonát Orosházán. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet több mint 100 millió forint támogatást nyert az épület korszerűsítésére és egy új szárny építésére – hangzott el kedden Orosházán sajtótájékoztatón.

2013. június 25. 17:29

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára elmondta, sokat kellett várniuk fejlesztési forrásokra azoknak a szervezeteknek, amelyek a családok, a fogyatékkal élők, az idősek és a hajléktalanok gondozási szolgáltatásait átvállalták az államtól. Rámutatott: az Új Széchényi Terv keretében országosan 4,7 milliárd forint fejlesztési forrást sikerült Brüsszelből lehívni, és pályázatra kiírni. A brüsszeli pénzalap mellé várhatóan hazai forrásokat is rendelnek, erről a következő hetekben várható döntés – tette hozzá.

Az államtitkár elmondta, hogy a tárca mindent megtesz azért, hogy az elutasított pályázókat forráshoz juttassa az Európai Unió 2014-2020 között rendelkezésre álló újabb támogatási keretéből, egyszerűsített eljárás keretében.

Dancsó József (Fidesz) polgármester a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, az Orosházi Evangélikus Egyházközség és az orosházi önkormányzat együttműködéséről elmondta: az egyházközség 15 évre meghosszabbította az épület ingyenes használatba adásáról szóló szerződését az ökumenikus segélyszervezettel, a pályázati feltételek teljesítése és az intézmény zökkenőmentes működtetése érdekében. Az önkormányzat az épületbővítéshez szükséges területet bocsátotta a segélyszervezet rendelkezésére. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet beruházási programja összecseng a városfejlesztési tervekkel, az épület a Meszes közben található műemléki épületegyüttes része, az ott található ingatlanokat a város most újította fel.

Lehel László, a segélyszervezet igazgatója a beruházás előnyeiről szólva az épület költségtakarékos üzemeltetését emelte ki, valamint a színvonalasabb szakmai munka feltételeinek megteremtését. Nyolcszáz négyzetméter alapterületen újul meg az épület, nyílászárókat cserélnek, korszerűsítik a fűtési rendszert és a vizesblokkokat is – ismertette.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
micream
2013. június 25. 18:09
meg a milliardokert megepittetett ocsai lakopark is uresen all. jobb letz volna ha a fideszes rokonok trafik helyett ocsai pakast kaptak volna
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!