Fidesz: Rohamosabb tempóban fog növekedni a gazdaság

2013. június 14. 13:27

A Fidesz szerint az elmúlt időszak adatai alapján arra lehet számítani, hogy rohamosabb tempóban növekszik a magyar gazdaság, így a társadalom számára fontos ügyek „biztonságban vannak”.

2013. június 14. 13:27

Puskás Imre, a Fidesz országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján a fontos ügyek közé sorolta többek között az államadósság csökkentését, az államháztartási hiány szinten tartását, a foglalkoztatás növelését. Közölte, a magyar társadalom túl van 2002 és 2010 közötti nyolc szűk esztendőn, amikor ahhoz kellett hozzászokni, hogy lehangoló a magyar gazdaság helyzete, és európai uniós összehasonlításban általában a sereghajtók között voltunk. Puskás Imre emlékeztetett arra, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint Magyarországon a gazdasági növekedés az első három hónapban 0,7 százalékkal nőtt.

Utalt arra, hogy 2009-ben a Bajnai-kormány idején hét százalékkal esett vissza a gazdaság, ezermilliárd forintos megszorítás volt, többek között az emberektől elvették a 13. havi illetményüket, a 13. havi nyugdíjat, csökkentették a gyes időtartamát. Puskás Imre felhívta a figyelmet arra, hogy EU egészét nézve gazdasági visszaesés van, miközben Magyarországon növekedés. Az uniós tagállamok között a magyarországi növekedés a harmadik legjobb – fűzte hozzá.

A képviselő a kiskereskedelmi forgalom növekedését egyrészt a reáljövedelmek emelkedésével, a rezsicsökkentéssel, valamint az infláció 1,8 százalékos, történelmi mélyponton lévő szintjével magyarázta. Kedvezőnek nevezte, hogy növekszik az ipari termelés volumene és teljesítménye. Kitért arra, hogy 2010-hez képest közel 140 ezerrel többen dolgoznak ma, mint amikor a kabinet átvette a kormányzást. Magyarország ebben is jobban teljesít, mint az európai uniós országok átlaga – vélekedett. Utalt arra, hogy 2010 májusa óta Magyarországon a munkanélküliségi ráta 0,8 százalékponttal csökkent, miközben az uniós átlag 1,3 százalékkal növekedett.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2013. június 14. 15:19
kész trafik startup paradicsom
naugye!
2013. június 14. 14:53
Amióta a végeredményből kell visszaszámolni a mért adatokat, a KSH-nak is nehezebb dolga van ám!
OrangeOrder
2013. június 14. 14:11
Mindjárt jön mínuszolni a sok DK-s cseléd, de ennél nagyobb örömük 2010 óta nincs - igaz, 2014 után se nagyon lesz :D Mi lesz itt, ha beindulnak a felminősítések? :((((((((((((((((
trabantkombi
2013. június 14. 13:55
Mocskos aljas hazug kormánypropaganda! Ez megy három esztendeje, ami csak az ellenzékben eltöltött évek hazugságainak folytatása! Ez csupán annyiban döbbent meg, hogy világossá vált, a magyar emberek elképesztően ostobák, tudatlanok, megvezethetőek! Döbbenet látni, hogy nyomják le az ország torkán a legnyilvánvalóbb hazugságokat is! Tökéletesen kiépült a bolsevik diktatúra és a személyi kultusz! Ma magyarországon egyetlen "ember" dönt mindenben.MINDENBEN! Szánalmas szolganép lettünk! Genetikai alattvaló, ez mára tökéletesen bebizonyosodott!!!!!!!!!! A magyar szeret szopni!! Ha éppen nincs mit, akkor addig forgolódik, amíg talál valamit vagy valakit, akit tövig leszophat! Most egy felcsúti alacsonynövésű pocakos elmebeteg ifjúkomcsi seggfej az aktuális szopató! Csak a trafidesz! 2014!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!