E14: A kormány elsunnyogja a Malév-dolgozók kártalanítását

2013. június 01. 17:36

Scheiring Gábor szerint a Malév kormányzati felszámolója alkalmatlan feladatára, a kormány pedig „elsunnyogja” a Malév-dolgozók megmentését.

2013. június 01. 17:36

Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség szerint a Malév kormányzati felszámolója alkalmatlan feladatára, mert az ő hibájából a csődbe ment légitársaság közgyűlése nem tudta elfogadni sem a társaság 2011. évi beszámolóját, üzleti jelentését, sem a 2012-es esztendőt lezáró beszámolóját, így a kormány „elsunnyogja” a Malév-dolgozók megmentését.

Scheiring Gábor független országgyűlési képviselő az Együtt 2014-PM nevében az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt írta: írásbeli kérdéssel fordulnak Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszterhez azt firtatva, hogy „a kormány Malév-csőddel kapcsolatos felelősségének ismeretében” hajlandó-e kifizetni a dolgozók mintegy hétmilliárdos jogos követelését, vagy elsunnyogják azt. Azt is tudakolják, mit tesz a miniszter annak érdekében, hogy a felszámoló a Kúria intelmének megfelelően az elvárható szakmai szinten végezze munkáját.

Az ellenzéki országgyűlési képviselő emlékeztetett, hogy a Kúria a Malév-dolgozók beadványára végzésében rögzítette, hogy a dolgozói követelések jogosak, szemben a felszámoló állításával. A legfőbb bírósági testület arra is felhívta a figyelmet, hogy az állami felszámolónak magasabb szakmai szinten kell feladatát teljesítenie a piaci felszámolókhoz képest. Az Együtt 2014-PM közlése szerint a Malév mérlegbeszámolója azért hiányzik, mert a felszámolás közben mintegy „kétszázmilliónyi Malév-pénz tűnt el” a cég számlájáról, ezért arra szólítják fel a kormányt, hogy biztosítsa, hogy a felszámolás „ne a Malév-vagyon elsíbolásáról szóljon, hanem a munkavállalók és utasok kártalanításáról”.

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2013. június 02. 12:53
Forduljanak Oszkó Péterhez!
tango47
2013. június 02. 10:59
Másból sem állt az eddigi Orbán kormányok munkája, mint a kártalanításokból: először az árvizetk, majd a vörösiszap, a devizahitelesek, a libatolvaj áldozatai. Libbantak! Most kéretik felsorolni, hogy a szocialista kormányzások alatt kiket kártalanítottak, Ja, hogy senkit? Akkor kuss legyen!
Next adósság
2013. június 02. 07:32
Bajnás, remélem Klinton néni téged is kártalanítani fog egy darabig nem fog látszani a károd. Hümm!
kuwiq
2013. június 02. 07:26
Azért van abban valami báj, ahogy a "szakértő" elvtársak egymásra találnak. Hogy a trutymó emília rátalál a pislogósra, és mint egykori önkéntes besúgó és feljelentő most a választások tisztaságának őrzője akar lenni, több, mint érdekes. Megjegyzem, a 2002-es választást hasonló technikával "ellenőrizte" a maszop, akkor mozgósítottak minden előhalottat is. Többen is ott haltak meg a szavazóhelyiség előtt. Hivatalosan két ilyen eset volt, a valóságban azonban majdnem száz! Igaz, nagyobb részük a kórházba szállítás közben hunyt el, de bizottsági tagok egybehangzó állítása szerint már nyilvánvalóan halott embereket is beraktak a mentőbe, nehogy hír legyen belőlük... Az ügynökakták szart se érnek, de az ilyen, meg pl a 2006-os akciókban résztvevő rendőrtisztek, ügyészek, bírók stb, meg a váratlan beszóló emberek , és persze üzleti kapcsolataik kirajzolják a ma működő hálózatot a szemünk előtt. Ha van róla titkos papír, ha nincs. Nem lehetünk nyugodtak, valamennyi utat megtettünk, de messze nem eleget!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!