Wittner képviseli a Hajdú–Bét-ügy károsultjait a parlamentben

2013. május 15. 17:54

A Hajdú-Bét és a Novofarm Rt. által megkárosított baromfitenyésztők felkérték Wittner Mária fideszes országgyűlési képviselőt, hogy a parlamentben képviselje az ügyüket.

2013. május 15. 17:54

Ónodiné Demeter Éva gazdálkodó, a károsult családok képviselőjének közleménye szerint Wittner Mária elfogadta a felkérést, és ígéretet tett arra, hogy minden lehetséges eszközzel kiáll a károsultak mellett. A Hajdú-Bét csődje közvetve megközelítőleg 500 magyar családot érintett, káruk meghaladta a 2 milliárd forintot – emlékeztet a közlemény.

A debreceni központú Hajdú-Bét, egykor Magyarország egyik legnagyobb baromfifeldolgozója 1998-ban, az orosz válság miatt került a csőd szélére. Ekkor szállt be tulajdonosként a Wallis Rt., amely 1999-ben többségi tulajdonos lett. A Hajdú-Bét mérlegét 2001-ben ismét sikerült eredményessé tenni, a 2003-ban kialakult, legfőképp a víziszárnyas-piac szereplőit sújtó válság azonban olyan súlyosan érintette a vállalatot, hogy nem tudott fizetni a beszállítóknak, és önmaga ellen kért felszámolást. A beszállítók együttes kára elérte a 10 milliárd forintot, a kistermelőké pedig mintegy 200 millió forintra rúg. A közlemény felidézi, hogy ügyüket a károsultak 2003 végén tárták a nyilvánosság elé, 2004 januárjában pedig demonstrációt tartottak a Hajdú-Bét budapesti székháza előtt, és éhségsztrájkot szerveztek a Wallis mint volt tulajdonos meggyőzése érdekében.

A kormány április végi döntése alapján a szaktárca május 7-én tárgyalóasztalhoz ült a Hajdú-Bét károsultjaival. A jogszabályi háttér megteremtését követően, várhatóan a nyár elején megkezdődik a kárt szenvedett baromfitenyésztőknek szánt mintegy 200 millió forint kiutalása – közölte korábban a Vidékfejlesztési Minisztérium. A szaktárca kedden bejelentette, hogy az elmúlt napok során jelentősen megnövekedett a Hajdú-Bét ügy kapcsán a bejelentések és a panaszok száma, ezért külön levelezési címet hoztak létre az érintetteknek ([email protected]).

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2013. május 16. 08:29
nem volt már kártérítés? vagy most ez hogy? vagy miért most?
pikkpakk
2013. május 15. 22:36
csak tudnám mi a fassszért nem kárpótolta a fidesz ezeket 2002-ig ???? ja mer akkor még senki sem ismerte a gordon nevét... és akko"még a fidesz nagy ívben szart a libásokra..igaz most is nagy ívben szarik rájuk,de valahogy kenni kell a trafik lenyúlást...
next mindig élni fog 7
2013. május 15. 21:17
Droidok! Kipattant egy hír, hogy a dohányboltokat a pályázati előírásoknak megfelelően csak egy helyről lehet beszerezni nem olcsón! Véletlenül ez a cég Lézer Jani városából való! Aztán keresem a boltokat, de letiltották őket, vagy magukat! Egyre szebb a buli! A gugliba toljátok be ezeket a kereső szavakat! dohányboltok berendezés Ki tud egyet is megnyitni? Vicc? Hm!
IgazságosIzomViktor.
2013. május 15. 21:10
Nincsenek illúzióim:A kormány le se szarná a károsultakat ha nem származna belőle politikai haszna.Bajnai lejáratása egy évvel a választások előtt,10 évvel a hajdúbét-ügy után..Ugyanez a helyzet a rezsicsökkentéssel is.3 évig nagyívben szartak rá hogy bazi magas volt a rezsi,csak a választás előtti évben jutott eszükbe,hogy "az előzőnyócévben a gyurcsánybajnaikormány tönkretette az embereket és az országot".Unalmas,fárasztó,és a gondolkozó ember átlát ezeknek a céljain.Magyarországon sajnos nem tengenek túl a gondolkozó emberek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!