Változtatna a földbérlet szabályain az LMP

2013. május 21. 14:55

Lengyel Szilvia azt kezdeményezi, hogy ezentúl ugyanazzal a földhasználóval ugyanarra a földdarabra – az egy évre szóló megbízási szerződés leteltét követően – ne lehessen újra pályázat nélküli megbízási szerződést kötni.

2013. május 21. 14:55

A független Lengyel Szilvia változtatna a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) kezelésébe tartozó állami földek bérleti szabályain. Az LMP politikusa keddi, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, jelenleg a lejárt bérleti szerződésű területeket pályáztatás nélkül, megbízással is bérbe lehet adni egy évre. A jogszabály azt viszont nem tiltja, hogy ugyanaz a cég vagy vállalkozó a következő évre is új szerződést kössön a területre – közölte.

Véleménye szerint így létrejött egy kormányközeli mezőgazdasági cégekből és vidéki „kiskirályokból” álló réteg, amely folyamatosan úgy jut állami termőföldhöz, hogy arra pályáznia sem kell. A képviselő módosító javaslatban kezdeményezi, hogy ezentúl ugyanazzal a földhasználóval ugyanarra a földdarabra – az egy évre szóló megbízási szerződés leteltét követően – ne lehessen újra pályázat nélküli megbízási szerződést kötni.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Matróz Kommandó
2013. május 21. 16:10
Vajon tudják az LMP-sek, hogy idén kell vetni ahhoz, hogy jövőre arathassak.
kjkj945
2013. május 21. 15:08
Tegye!!!! Majd ha 6alomra jut!! De addig ....................
Fahrenheit 451
2013. május 21. 15:00
"ezentúl ugyanazzal a földhasználóval ugyanarra a földdarabra – az egy évre szóló megbízási szerződés leteltét követően – ne lehessen újra pályázat nélküli megbízási szerződést kötni." ...kivéve a fidesznyik trafikosok dohányföldjeit...
micream
2013. május 21. 14:59
ez igy nem fog tetszeni a műkörmösnek meg a rokonoknak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!