Schiffer: Jár nekünk a frakció

2013. május 07. 09:44

Az LMP társelnöke egy Ab-határozat alapján kijelentette, megilleti pártját a frakcióalakítás joga.

2013. május 07. 09:44

Az LMP társelnöke, Schiffer András volt a Hír TV Versus című műsorának vendégeként lehetésges frakcióalakításukról elmondta, hogy a múlt héten döntés született a DK-frakcióalakítás ügyében. Ez az alkotmánybírósági határozat kimondja, „hogy egy olyan párt, amelyik jogot szerzett a parlamenti képviseletre az előző képviselőválasztáson – tehát elérte az öt százalékos küszöböt az országos listája –, egy ilyen párt esetében nem támaszthat hatékonysági feltételeket a frakcióalakítás elé az Országgyűlés”.

Nagyon világosan kimondta azt az Alkotmánybíróság, hogy választáson öt százalékot elért pártokat mindenféleképpen megilleti a frakcióalakítás joga. Szerintem ez egy eléggé tiszta beszéd” – mondta Schiffer. Hozzátette: szerencsésebb lett volna a választójogi törvény kialakításának idején rendezni a frakcióalakítási és egyéb házszabályi kérdéseket.

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
adam
2013. május 07. 21:11
Nézted volna jobban meg, kit veszel be a fészkedbe...
slomovicz
2013. május 07. 17:04
"Nagyon világosan kimondta azt az Alkotmánybíróság, hogy választáson öt százalékot elért pártokat mindenféleképpen megilleti a frakcióalakítás joga. Szerintem ez egy eléggé tiszta beszéd” – mondta Schiffer" Egyszer megilleti, de nem akárhányszor amikor csak szétszakad a frakció!!! András! Te szimpatikus vagy. Beszéld neg a régi frakciótagokkal, hogy üljenek vissza az LMP frakcióba és akkor meglesz a frakció. Mert a képviselőséghez- választói akarat is kell, nem csak afféle párt belső harcok. De semmi gond. 2014-ben ismét bejuttok a választók akaratából, a parlamentbe és akkor frakciót alakithattok! Mert az alkotmánybírósági határozat azt nem mondta, hogy mikortól lehet alakitani! Majd a 2014-es választások után, a szavazói felhatalmazás alapján. Igen. Ja. Hogy- esetleg- be sem fogtok jutni, ugyanúgy mint a DK, meg a többi kis párt? Szelavi - mondja a művelt angol. :-)
kjkj945
2013. május 07. 17:00
http://www.parlament.hu/fotitkar/frak/frakbev.htm " Házszabály helyébe Lepo, AZ Detached házszabályi rendelkezésekről Szóló, 2012. április 20-tól hatályos Országgyűlési határozat a korábbiaknál szigorúbb feltételeket támaszt a frakcióalakításhoz. Eszerint Csák azokhoz a pártokhoz (jogutódjához) tartozó képviselők alakíthatnak frakciót, Amely Pártok a képviselők előző választásán Országos listát állítottak éS mandátumot szereztek. Frakciót 12. Képviselő alakíthat."" ""2013. február 11-ÉN AZ LMP frakciójából 8 Képviselő kilépett, ezzel tagjainak száma a határozati házszabályban meghatározott 12 fő Ala csökkent, s Igy a frakció megszűnt."" "" A Független képviselők 1990-tól Soha NEM alakítottak frakciót (Csák Csoporttal ot) AZ Országgyűlésben. A frakcióalakítás önmagában is ellentmondana a Független képviselői "létnek", s 1994-tól ERRE a Házszabály SEM ad lehetőséget.""
cutcopy
2013. május 07. 16:44
"világosan kimondta azt az Alkotmánybíróság, hogy választáson öt százalékot elért pártokat mindenféleképpen megilleti a frakcióalakítás joga" Schiffer jogász létére tisztában lehetne a törvényekkel és a házszabállyal AB nélkül is..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!