Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Ponta és Semjén is ott lesz az RMDSZ kongresszusán

2013. május 15. 13:06

Az RMDSZ mind a romániai, mind a magyarországi parlamenti pártok többségének elnökeit meghívta a csíkszeredai rendezvényre.

2013. május 15. 13:06

Victor Ponta román kormányfő és Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes is részt vesz a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) csíkszeredai kongresszusán – nyilatkozta az RMDSZ elnöke az MTI kérdésére szerdai kolozsvári sajtótájékoztatóján.

Kelemen Hunor elmondta, mind a romániai, mind a magyarországi parlamenti pártok többségének elnökeit meghívták a csíkszeredai rendezvényre. Romániából Victor Ponta miniszterelnök, a kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Crin Antonescu felsőházi elnök, a szintén kormányzó Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke és Vasile Blaga, az ellenzéki Demokrata Liberális Párt (PDL) elnöke igazolta vissza részvételét.

Magyarországról Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke fogadta el a meghívást. Kelemen Hunor elmondta, a Magyar Szocialista Pártot (MSZP) minden bizonnyal Ujhelyi István képviseli majd a kongresszuson.

Az RMDSZ május 25-én tartja soros kongresszusát, amelyen a szövetség módosítja programját, alapszabályát. Tisztújításra nem kerül sor a kongresszuson.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
next mindig élni fog 7
2013. május 15. 16:02
"Magyarországról Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke fogadta el a meghívást. Kelemen Hunor elmondta, a Magyar Szocialista Pártot (MSZP) minden bizonnyal Ujhelyi István képviseli majd a kongresszuson." Szép lesz! Itt az új magyar összefogás!:) Hm!
vizipipa
2013. május 15. 15:51
"Tisztújításra nem kerül sor a kongresszuson." Pedig volna mit! "Illusztris romániai magyar csúcspolitikusokról derült már ki, hogy nem az önzetlen nemzetszolgálat vezérli lépteiket, csak egy pár eset: Frunda György a leleplezett vagyonosodása – állami bizniszből – és az eltitkolt bankszámlái miatt az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség engesztelhetetlen ellensége lett, a román társadalom számára is visszatetsző módon ott tett keresztbe az állami hatóságnak, ahol csak tudott; Borbély László ingatlanbiznisze a miniszterségébe került, ugyanakkor a mentelmi joga megvédte a bírósági tárgyalástól; Kiss Sándor Bihar megyei keresztapa inkább visszalépett a második vonalba, mert róla és társáról, Biró Rozália SZKT-elnökről sok kétes történet került napvilágra; Markó Béla közel egymilliárd régi lejes szerzői honoráriuma (akkor még meg nem írt művekre) szintén kivágta a biztosítékot; Verestóy Attilát nemes egyszerűséggel csak “Isten druzsbájaként” emlegeti a román sajtó, a székelyek pedig a “Hargita fodrászaként” célozgatnak rá, ugyanakkor tőzsdei ügyletei miatt is volt már felhorkanás; Olosz Gergely háromszéki szenátor pedig szintén hétfőn mondott le mandátumáról, őellene kenőpénz elfogadása ügyében van folyamatban eljárás; az összeférhetetlenség vádja pedig számtalan képviselő és szenátor esetében felmerült (családtagjaikat alkalmazták, cégeik állami megrendelésekből profitáltak stb.)..." http://www.nethuszar.ro/a-zsarolhatosag-atka/
Dr Safarov alvásterapeuta
2013. május 15. 14:11
Lehet, hogy zsoltit indítják majd az ottani választásokon, mint szimpatikus, új arcot? LOL
tarackos
2013. május 15. 13:58
Dr. Semjén vajon lóval megy? Apropó, mikor számol el a doktorival?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!