Jobbik: Tarlós ne engedjen a hisztériakeltő követeléseknek!

2013. május 31. 11:22

A Jobbik arra szólította fel a budapesti városvezetést, hogy „ne engedjen a hisztériakeltő, értelmetlen követeléseknek” és legyen Tormay Cécile írónőről elnevezett budapesti közterület.

2013. május 31. 11:22

Czeglédi János, a Jobbik fővárosi képviselője pénteken azt közölte az MTI-vel, pártja határozottan elutasítja, hogy az MSZP, valamint a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és egyéb zsidó szervezetek megkérdőjelezik annak szükségességét, hogy Budapesten közterület viselje Magyarország irodalmi Nobel-díjra jelölt írónőjének nevét. Az ellenzéki képviselő hisztériakeltésnek és provokációnak nevezte a kapcsolódó tiltakozásokat és úgy vélte: a Mazsihisz politikai nyomást gyakorol a főpolgármesterre, Tarlós István pedig a Fidesz-frakcióval együtt „elfogadhatatlan módon ismét behódolt nekik”.

Arra szólították fel a főpolgármestert, hogy „tegye félre megfelelési kényszerét” és maradjon a Tormay Cécile-nek emléket állító közterületi elnevezés. A Fővárosi Közgyűlés szerdán döntött arról, hogy egy II. kerületi, eddig névtelen közterület a Tormay Cécile köz nevet kapja. A Mazsihisz másnap megdöbbentőnek nevezte ezt, kifogásolva, hogy Horthy Miklós kedvenc írónője volt Tormay Cécile, aki antiszemita nézeteit nyíltan vállalta, és akinek számos gondolatát irányadónak tartották „a magyar politikai antiszemitizmus vezéralakjai”. Erre reagálva a főpolgármester bejelentette: a közterületi elnevezés újratárgyalását kezdeményezi és állásfoglalást kér a Magyar Tudományos Akadémiától. Később az MSZP is azt közölte: követelik, hogy vonják vissza a közgyűlési határozatot.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tóth mária
2013. május 31. 17:52
Maximnálisan egyetértek ebben a témában a Jobbikkal! Tarlósban meg nem először csalódtam/az szdsz-es gyökereket nem lehet kiírtani!/.
tango47
2013. május 31. 12:06
Egyetértek!
nucklear3
2013. május 31. 12:01
A Jobbiknak teljes mértékben igaza van, a Maffiabaloldal és a zsidók számára nem szabad semmilyen engedményt tenni. Orbán is megtanulhatná már, hogy hiába tesz meg nekik mindent, soha sem lesz elég nekik. Hisz a vérünket akarják.Az övét,az enyémet, és minden nemzetben gondolkodóét.
packó_
2013. május 31. 11:59
Ritka alkalom, hogy szerintem igaza van a Jobbiknak. Ugyanez a MAZSIHISZ követelés abban az esetben lehetne jogos, amennyiben a MAZSHISZ nem a szélsőbaloldali politikai céljait bujtatná az antiszemitimus bástyája mögé. Ugyanis: szerintem magyar zsidó szervezet joggal nyilváníthatna véleményt olyan esetben, amennyiben a zsidóságot érintő kérdésről van szó, jelen esetben nem vitásan olyan iróról neveznek el utcát, aki markáns véleményt nyilvánított - na szerintem azért nem az egész zsidósággal- hanem azzal kapcsolatosan, hogy az 1919-es fasiszta-bolsevik rémuralom vezetősége többségében zsidókból állt. Nyugodtan el lehet vitatkozni azon, hogy Tormay antiszemita volt-e, vagyis minden zsidót utált, vagy pedig azokat utálta, akik bolsevik-fasiszták voltak. Azonban ugyanez a MAZSIHISZ egy szóval nem kifogásolta, hogy Lukács Györgyről a mai napig utca van elnevezve. Lukács György szélsőséges fasiszta-bolsevista, és szemben Tormayval-gyakorló gyilkos. Aki a kommün alatt embereket végeztetett ki. Tehát amennyiben a MASZIHISZ azt követelte volna, hogy antiszemita, bolsevik, fasiszta emberekről tilos utcát elnevezni, abban az esetben lehetne vitatkozni, hogy hol a határ, és melyik elhunyt szmélyiség van túl ezen a határon. Amíg azonban annak a gyilkosnak lehet utcája, akit Tormay írónő bírált, míg a bírálónak tilos, addig a MAZSIHISZ menjen a picsába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!