Javított az OECD a magyar gazdasági előrejelzésén

2013. május 29. 14:52

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) javította Magyarország idei és jövő évi gazdasági teljesítményére vonatkozó előrejelzését. Ezt Magyarország újabb elismerésének tartja a költségvetési bizottság fideszes alelnöke.

2013. május 29. 14:52

Gazdasági kitekintésében az OECD az idén 0,5 százalékos növekedésre számít az eddig várt 0,1 százalékos zsugorodás helyett, míg a jövő évre vonatkozó gazdaságnövekedési becslését 1,2 százalékról 1,3 százalékra növelte Magyarország esetében. Az Index azt írja, hogy a szervezet jelentésében ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy egy esetleges további jegybanki kamatcsökkentés a forint árfolyamgyengülésének a kockázatával járhat. Ugyanígy veszélyként értékelték a jegybank által tervezett hitelprogramot, amelynek keretében az MNB nulla százalékos kamattal folyósít majd pénzforrást a pénzintézeteknek, a kis- és közepes vállalkozásoknak nyújtott hitelezés élénkítésére.

A magyar embereknek minden oka megvan a bizakodásra, hiszen elérkezett Magyarország napja, amikor már nem lehet elvitatni az itt élő emberek teljesítményét” – írta az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében Puskás Imre, a parlament költségvetési bizottságának kormánypárti alelnöke. A kormányváltás óta nő a foglalkoztatottak száma, egyre több segítséget kapnak a hazai vállalkozások, és rekordmennyiségű tőke érkezett Magyarországra – sorolta a fideszes politikus, hozzátéve, hogy a magyar emberek nettó bérei és nyugdíjai az infláció fölött emelkedtek, csökkennek a családok terhei, és negyven éve nem volt olyan alacsony az infláció, mint most.

Puskás Imre szerint minden területen sorra érkeznek a visszaigazolások arról, hogy a magyar emberek jól tették, amikor véget vetettek „a Gyurcsány-Bajnai-kormányok szélsőséges és veszélyes gazdaságpolitikájának”.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
IgazságosIzomViktor.
2013. május 29. 16:31
Hát ez a mai nap fantasztikus.Emberek az utcán ünnepelnek,táncolnak és éneklik a nemzeti összetartozás dalát.Hááát.A mai nap páratlan siker.Nem volt ilyen 80 éve.Már a szomszédos naprendszerből is irigykednek Magyarországra.Trafikmutyi,27%áfa,demokráciarombolás elfelejtve!Ünnepeljünk,ünnepeljünk.
2013. május 29. 16:21
Hál istennek, legalább ennyi látszata van a nyugdíjpénz lenyúlásának, meg ennek a megszámlálhatatlan mennyiségű adónak. Kórházba, iskolába azért mostanában ne nagyon menjetek...
szintiboj
2013. május 29. 16:17
Érdekes ilyenkor hisznek az ilyen "jelentéktelen" szervezeteknek....mikor nekik nem tetsző véleményt mondanak akkor meg nem....
nucklear3
2013. május 29. 15:52
Úgy látszik, ma a Maffiabalra pofoneső hullik : D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!