E14-PM: Az első Orbán-kormány is felelős a Hajdú-Bét csődjéért

2013. május 23. 14:58

Az Együtt-PM szövetség szerint Orbán Viktor miniszterelnök hazudik a Hajdú-Bét ügyben, a korábbi kormányzása idején hozott rossz döntéseivel pedig maga is hozzájárult a vállalat csődjéhez.

2013. május 23. 14:58

Az Együtt-PM szövetség közleményében azt írták: együtt éreznek a károsultakkal, de a leghatározottabban cáfolják, hogy nehéz helyzetükért Bajnai Gordon volna a felelős. Kifogásolták, hogy az elmúlt három évben a miniszterelnöknek eszébe se jutott foglalkozni az üggyel, csak akkor, amikor Bajnai Gordon visszatért a politikába. „Az, amit az Orbán-Simicska rezsim a Hajdú-Bét ügyben tesz – a látszat ellenére – nem a gazdálkodó családokról szól, hanem Orbán Viktor közpénzen folytatott magánháborújáról Bajnai Gordon ellen” – olvasható a kommünikében. 

Azt írták: a Hajdú-Bét csődjét több körülmény okozta: a világ baromfiágazatát megrázó madárinfluenza-járvány, az első Orbán-kormány rossz minimálbér-politikája, illetve az, hogy Orbán Viktor első kormánya „közpénzzel tömte ki a Hajdú-Bét legnagyobb hazai riválisát, a Bábolnát”, amivel a magántőkéből finanszírozott debreceni cég talpon maradási esélyeit ásta alá.

A Wallis, amelynek Bajnai Gordon valaha a vezetője volt, minden tőle telhetőt elkövetett a Hajdú-Bétet is elérő válság kezelésére – szerepel a közleményben. A vállalatcsoport az utolsó pillanatig pénzt tett a cégbe, a csőd azonban így is elkerülhetetlennek bizonyult. Emlékeztettek arra: Bajnai Gordon már 2004-ben fogadta a károsultak képviselőit és személyesen járt el az államnál, hogy a bajba jutott gazdák a jogszabályok szerinti legmagasabb kárpótlásban részesülhessenek. Ezek a családok később éppen az ő közbenjárásának köszönhetően jutottak pénzhez – fogalmaztak.

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2013. május 24. 02:22
Bajnai meg ez a PM kész zizi-labor! Nem is idézem a hülyeségeiket.
p0f0n
2013. május 24. 02:20
Ez is csak 2006-ben jelent meg: "2006. június 9. - Egészségügy, fogyasztóvédelem A következő napokban körülbelül 300 ezer háziszárnyast pusztítanak el Kiskunmajsa környékén, miután bebizonyosodott, hogy a környéken megjelent a madárinfluenza magas patogenitású válfaja."
Bábeli békák
2013. május 24. 02:12
2006. 02. 15., 10:11|Utolsó módosítás:2006. 02. 16., 10:01| Címkék:Gráf József, Gyurcsány Ferenc, Ausztria, Bács-Kiskun megye, Nagybaracska, Csátalja, Németország, madárinfluenza, H5N1 Ez a cikk 7 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek. Magyarországon is megjelent a madárinfluenza - jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. A betegség H5 típusú vírusát mutatták ki elhullott hattyúkban két Bács-Kiskun megyei faluban, Nagybaracskán és Csátalján. Ezeken a településeken karantént vezetnek be. A miniszterelnök először internetes naplóján számolt be arról Gráf József agrárminiszterre hivatkozva, hogy az utóbbi napokban megtalált döglött madarak "minden bizonnyal a madárinfluenzának estek áldozatul". Na, szóval mi köze a két döglött hattyúnak a két évvel korábban átbaszott Hajdú Bétes libásokhoz?
Bábeli békák
2013. május 24. 02:08
Mindebből az következik, hogyha a cocialista liberáltak visszakerülnek a hatalomba, ismét húszezer forint lesz a minimálbér, és egyetlen beszállitót se fognak kifizetni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!