Nyilvánosságra kell hozni a földpályázatok értékeléseit

2013. április 17. 15:55

Jogerősen is arra kötelezte a bíróság a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetet, hogy hozza nyilvánosságra a 2010 novembere és 2012 márciusa közötti állami földbérleti pályázatok pontszámait, értékeléseit és bírálatai lapjait. Szabó Rebeka, a per kezdeményezője jelezte: amint megkapja a pályázatokról kikért információkat, közzé fogja tenni azokat.

2013. április 17. 15:55

A Fővárosi Ítélőtábla kedden másodfokon is arra kötelezte a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetet (NFA), hogy hozza nyilvánosságra a 2010 novembere és 2012 márciusa közötti állami földbérleti pályázatok pontszámait, értékeléseit és bírálatai lapjait – jelentette be szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Szabó Rebeka. A független képviselő, aki adatigénylés megtagadása miatt indította a pert tavaly tavasszal az NFA ellen, azt mondta: az ítélettel egy fontos lépést tettek annak érdekében, hogy véget érjen a földpályázatok körüli titkolózás.

A Párbeszéd Magyarországért (PM) politikusa hangsúlyozta, hogy amint megkapja a pályázatokról kikért információkat, közzé fogja tenni azokat. Hozzátette: a bírósági ítélet alapján a 2012 márciusa óta eltelt időszakra is benyújtja az adatigénylési kérelmét. Kérdésre válaszolva azt mondta, most több ügyre is fény derülhet, ugyanis „számos olyan pályázat van, ahol elég nyilvánvaló a visszaélés”.

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ouroboros
2013. április 18. 10:49
Szabó Rebekának hatalmas nagy respect. Ilyennek kell lennie egy politikusnak. És ezzel annak a rosszindulatú véleménynek is kihúzta a méregfogát, hogy a PM-esek és az LMP-sek csak absztrakt szabadságjogokkal képesek törődni. Annak meg külön kajánul örülök, hogy elhappolta ezt a témát a rosszabbik elől :DDD
toportyántiszteletes.
2013. április 18. 10:44
Úgy kell ez a narancsmaffiának,mint ördögnek a szenteltvíz.2002-ben is hasonló dolgok okozták vesztüket,HAHA!
Obulus
2013. április 18. 10:36
http://atlatszo.blog.hu/2013/04/15/heti_mutyimondo_avagy_bergyilkosok_bergendyre "Kommunista párttitkárból fideszes felszámoló, fideszesből darabolós bérgyilkos - csoda-e, hogy ide vágynak az orosz oligarchák?Magyarország különleges helye a világnak. Itt ér össze az Ég a Földdel, itt van a Földnek a szívcsakrája, itt bármi megtörténhet. Itt van például a pulóveres párttitkából lett baloldali milliárdosból lett fideszes felszámolóból lett jobbos milliárdos, Varga úr esete, aki a rendszerváltás előtt marxista-leninista politikai gazdaságtant tanított a pécsi egyetemen, szabadidejében párttitkárkodott és a fiatal KISZ-vezért, Gyurcsány Ferencet istápolta - szigorúan ideológiai szempontból, persze. A rendszerváltás utáni első húsz zavaros évben, főleg balos kapcsolataira építve, a felszámolóbizniszben halászott, a feleségét is az MSZP javasolta alkotmánybírónak, megyebálokra járogatott, közben pedig milliárdos vagyont gyűjtött össze. A 2010-es fülkeforradalom azonban nem érte váratlanul, sőt: jó magyarhoz méltóan, utolsónak ment be a fülkébe és elsőként jött ki. Még a választások évében egyszerre kezdett közös üzletbe Pintér Sándorral és Simicska Lajossal is, mára pedig a Nemzeti Együttműködés Rendszerének felszámolóbiztosa lett." Igazi rendszerváltás utáni káder.
basatu
2013. április 18. 07:34
Remélhetőle3g a kiadásra kerülő adatok jobban megvilágítják a fidesz földmutyiját is!Ez még jól jöhet az EU-nak és a honi ellenzéknek a választási harcban!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!