Kormánypárti jelölt nyert Barcson és Szendrőn is

2013. április 22. 08:40

A barcsi időközi önkormányzati választáson a fideszes Kertainé Horváth Edit nyerte el az önkormányzati képviselői mandátumot, megelőzve a jobbikos Ander Balázst. Szendrőn polgármestert választottak: itt is kormánypárti jelölt nyert Tomorszki István személyében, aki dupla annyi voksot kapott, mint a szocialista Veres Zoltán.

2013. április 22. 08:40

A Fidesz-KDNP jelöltje győzött a Jobbik jelöltjével szemben a Somogy megyei Barcs egyik választókerületében tartott időközi önkormányzati képviselő-választáson, ahol a választásra jogosultak 21,3 százaléka adta le voksát – tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője, Balázsné Vastyán Krisztina vasárnap az MTI-t. Barcs 8-as választókerületében azért kellett választást kiírni, mert a korábbi képviselő, Racsek József (Fidesz) a helyi járási hivatal vezetője lett, és összeférhetetlenség miatt lemondott mandátumáról. Két jelölt indult a mandátumért. A Fidesz és a KDNP közös jelöltje, Kertainé Horváth Edit a 244 leadott érvényes szavazatból 168-at szerzett meg, míg a Jobbik jelöltje, Ander Balázs 76 voksot kapott. Az 1146 névjegyzékbe vett választásra jogosultból 244-en járultak urnához.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szendrő új polgármesterének Tomorszki Istvánt, a Fidesz jelöltjét választották a vasárnap megtartott időközi választáson – közölte Istenes Ibolya, a helyi választási iroda vezetője az MTI-vel. Öten indultak Szendrő polgármesteri posztjáért. A választási névjegyzékben szereplő 3102 szendrői közül 1654-en szavaztak. A település eddig alpolgármestere, Tomorszki István 866 voksot kapott, Veres Zoltán, az MSZP jelöltje 406-ot. A három független jelölt közül Buku Lászlóra 183-an, Lakatos Gusztávra 151-en, míg Szkiba Jánosnéra 40-en szavaztak, nyolc voks érvénytelen volt. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város korábbi polgármestere, Szaniszló János (független) összeférhetetlenség miatt mondott le tisztségéről, mert kinevezték a kazincbarcikai járási hivatal vezetőjévé.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tunde04
2013. április 22. 11:47
a stopponthu ezt a címet adta az erről szóló cikkének: "A Fidesz megint bedarálta az ellenzéket" zene füleimnek. mind a bedarálás, mind a fideszes győzelem. szentendre,monor, dunakeszi, és az ezeket megelőző választások is :)
kuwiq
2013. április 22. 11:41
Lassan már az ország minden táján volt időközi, amit az ellenzék súlyosan el is veszített. Ráadásul kb olyan részvétel mellett, mint az országos választáskor szokásos. Hát balliberók, méricskélhetnek a haverjaitok, amit akarnak, ez 2014-ben is zakó lesz. Az "inkább minket engedjetek lopni, mint ezeket" program kevésnek tűnik egy kormányváltáshoz.
geraz51
2013. április 22. 10:46
Papírforma!
drkovax
2013. április 22. 09:58
Szóval az se jött be, hogy a teljes baloldal visszalép a jobbik javára. Tehát a Tétényi-light modell sem alkalmas. A full-Tétényi modell viszont országosan nehezen kivihető, mert V.Redingen kívül mindenki fölfogná, hogy "ki működik együtt a fasisztákkal" ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!