Enyhülnek a hallgatói szerződés szabályai

2013. április 18. 11:31

A Felsőoktatási Kerekasztal megállapodása szerint csak a finanszírozott képzési idővel megegyező időt kell itthon dolgozniuk a hallgatóknak.

2013. április 18. 11:31

Balog Zoltán arra nem tudott választ adni, hogyan ellenőrzik majd a hallgatókat. Az LMP szerint bár arányosabb lett a szabályozás, de még mindig uniós jogot sért.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
betamás89
2013. április 18. 13:37
Nem sért uniós jogot, mivel azáltal, hogy elfogadja az állam részéről a támogatást, önként vállalja, hogy itthon fog dolgozni. A probléma viszont ott van, hogy senkit sem lehet arra kényszeriteni, hogy ne dolgozzon külföldön, ha egyszer itthon nem kap a képzésnek megfelelő munkát. Úgyhogy azt is nyilván kellene tartani, hogy hány munkakereső van és hány munkahely. Ezzel párhuzamosan az egyetemi helyek számát is a munkaerőpiac igényeihez kellene igazitani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!