Drágább lehet az előre rendelt taxi maximált ára

2013. április 09. 08:11

A taxiszolgáltatás feltételeit tartalmazó rendeletről dönthet keddi rendkívüli ülésén a Fővárosi Közgyűlés.

2013. április 09. 08:11

A testület március végén már megtárgyalta a tervezetet, de további egyeztetéseket és a beérkezett álláspontok további tanulmányozását tartották indokoltnak, ezért a rendeletről nem szavaztak.

A rendelettervezet szerint csak olyan autóval lehet taxizni, amely tíz évnél fiatalabb. Egyebek mellett meghatározzák az autó teljesítményét, a külsejét, a kötelezően megjelenítendő információkat a karosszérián, az ablakokon. A járművekben a dohányzást tiltja a rendelettervezet, és kötelezően előírja a bankkártyás fizetés biztosítását, reklámot pedig csak a hátsó lökhárítón lehet elhelyezni.

A javaslat a tarifákra vonatkozóan két változatot tartalmaz. Az A-változat fix tarifával számol, ez 450 forintos alapdíjat, 280 forintos kilométerdíjat és 70 forintos percdíjat állapít meg. A B-változat a korábbi előterjesztéshez képest új, ez az eddigi rögzített hatósági ár helyett maximált hatósági árat vezetne be az előrendelt taxik esetében 450 forintos alapdíjjal, 310 forintos kilométerdíjjal és 70 forintos percdíjjal. Ha a taxit nem előre rendelték meg, akkor rögzített árként 450 forintos alapdíj, 280 forintos kilométerdíj és 70 forintos percdíj lenne alkalmazható.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. április 09. 14:37
Még 20000 taxit Budapestre, túl kevés van most!!!
rosszkutya
2013. április 09. 14:01
És most bocsánat, de nézni fogom a közvetítést! http://www.onkormanyzati.tv/index.php?id=2&stream=fovaros1
bigyomail
2013. április 09. 12:16
Egyszerűen megint sokadszor félreértelmezi az állam a feladatát. Nem az ár és bérhivatal a megoldás! Most sem. Nem állami ármeghatározás kell, hanem olyan szabályok, amik a tisztességes verseny szabályait lefektetik és olyan szervezet, ami ezen szabályok betartását ellenőrzi és kikényszeríti. De nem. Nálunk az állam akarja megmondani, hogy mennyibe kerül a gáz, a taxi, meg a minden, mert képtelen ellátni feladatát és emiatt inkább kézi vezérel, amitől persze még rosszabb lesz. Ha meg még rosszabb, akkor meg "még több állammal" válaszol a problémákra.
bookmark
2013. április 09. 11:59
Nekem meg van a telefonszáma egy magán fuvarozó cégnek. Nem taxiok, hanem fuvarozók. Előre megállapodunk a viteldíjban telefonon és csak annyit fizetünk. Én többet az életben bele nem ülök egy taxinak látszó járműbe. Innentől abban egyezhetnek meg amiben akarnak és olyan törvényt hozhatnak, amilyet csak akarnak. A reptérre pedig a szállodák kiküldik a saját kocsijukat, hogy a külföldi vendég ne lerabolva érjen oda hozzájuk, vagy hogy épségben kijusson a reptérre ha haza megy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!