A DK a titkosszolgálatoktól félti a hallgatókat

2013. április 16. 14:42

A Demokratikus Koalíció (DK) a leghatározottabban tiltakozik az ellen, hogy a hallgatói szerződést aláíró diákok bármely adata a titkosszolgálatokhoz kerülhessen – mondta keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Vadai Ágnes.

2013. április 16. 14:42

A független képviselő azt mondta: a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény javasolt módosítása szerint a hallgatói szerződést aláíró diákok személyes és különleges adatait egy erre kijelölt állami szerv még öt évvel az után is kezelheti, hogy azok teljesítették a számukra előírt feltételeket. Már ezt is érthetetlennek tartják – folytatta –, de ennél is sokkal súlyosabbnak érzik, hogy az adatokat tovább lehet majd adni a nemzetbiztonsági szolgálatoknak. „Az a rezsim, amelyik a jövendő értelmiséget figyelteti meg, egy velejéig romlott és rohadt rezsim” – jelentette ki.

Vadai Ágnes felszólította a kormányt, hogy vonja vissza a vonatkozó javaslatot. Hozzátette: ha a kabinet ezt nem teszi meg, akkor a nemzetbiztonsági szolgálatokat és a Terrorelhárítási Központ vezetőjét szólítják fel arra, hogy tagadják meg ezeknek az adatoknak az átvételét. Ha ez sem történik meg, akkor 2014 után minden ilyen adatot törölnek és megtörténik a felelősségre vonás az ügyben – tette hozzá.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaktuszvirág
2013. április 17. 20:04
DK-sok!!!! Miért nem basszátok szájba a geci kommenista kurva anyátokat,élen a gyurcsány nevű szarkupaccal!
pierre bayle
2013. április 16. 17:51
DK vagy nem, ez nagyon durva és egyben szégyenletes.
bolá
2013. április 16. 16:12
Én a ballibsi agymosástól!
Viator
2013. április 16. 15:20
Jól van Vadai, ürítettél, vissza az ólba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!