Tovább tárgyal a HÖOK a hallgatói szerződésről

2013. március 22. 16:34

Folytatja a korábban a hallgatói szerződés ügyében megkezdett tárgyalásokat a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) – erről döntött a hallgatói szervezet pénteki gödöllői közgyűlésén.

2013. március 22. 16:34

Az egyhangúlag elfogadott állásfoglalás szerint azzal bízták meg az elnökséget, hogy a jelenlegi körülményekhez képest a hallgatói szerződés feltételrendszerét elfogadhatóbbá tegye, azokra a hallgatókra nézve is, akik azt már aláírták.

Nagy Dávid, elnök az MTI-nek azt mondta: szeretnék, ha minél előbb, de legkésőbb a Felsőoktatási Kerekasztal mandátumának áprilisi végéig megszületne az új hallgatói szerződés.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gubenc
2013. március 22. 19:18
Alapvetóen egy kisebb összegű taníj lenne jó, és a teljesítmény figyelmebe véve a tehetségeseknek kevesebbet kelljen még annáll is fözetni, a legjobbaknak meg legyen ingyenes. Az állam meg ne akarjon teljesen kiszálni a felsőoktatás finanszírozásából. Költsünk az oktatásra GDP arányosan annyit, mint mondjuk Lengyelország. Peresze bizonyos szakokon szükség lehet a létszám csökkentésére, és esetleg nem kell ennyi főiskola, mint amennyi most van. De akkor mondjuk ezt ki, és az állam mint tulaj csináljon egy tervet, hogy melyik főiskolákat akarja finanszírozni. Most az van, hogy keményen megvonták az anyagi forrásokat, és lehet majd a felmentő bizottsághoz fordulni, ha valaki nem tud működni.
Yuing
2013. március 22. 18:08
Hülye jobbikosok !
Kristóf
2013. március 22. 18:02
A HÖOK egy nagy rakás szar.
bini
2013. március 22. 17:36
Olyan jó meghatározást hallottam a mostani diákságra. Az irták, hogy Y generáció akik a rosszul értelmezett fogyasztói társadalom hibás terméke. Teljesen félreértelmezve úgy gondolják, hogy nekik minden ingyen jár. Azért valakik ilyenné nevelték ezeket a gyerekeket.Leginkább azok a szülök akikre szintén teljesen felkészületlenül zuhant az új világ, amit a hivatalos liberális írányzat is felerősitett. Most Ők is itt állnak tanácstalanúl széttárt kezekkel, s panaszolják, hogy "kire ütött ez a gyerek".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!