Társelnököket választ az LMP

2013. március 20. 11:42

Kongresztust tart a hétvégén az LMP, ahol mások mellett megválasztják a párt két társelnökét, országos választmányát, politikai tanácsát, és megújítják az LMP etikai bizottságát is.

2013. március 20. 11:42

Az LMP a hétvégén egy budapesti szállodában tartja kétnapos, XXIII. kongresszusát, amelynek során a teljes tisztújítás mellett egy női és egy férfi társelnököt is választanak – mondta el az MTI érdeklődésére szerdán a Lehet Más a Politika szóvivője. Heltai László közölte: megválasztják az LMP országos választmányának 11 tagját, akik mellett a testületbe automatikusan bekerül majd a két elnök is. Emellett a kongresszus az országos politikai tanácsba is beválaszt 13 tagot és megújítja a párt etikai bizottságát.

A jelöléseket keddig kellett leadni, de Heltai László neveket egyelőre nem akart elárulni, mert az etikai bizottság péntekig még vizsgálja a jelölések érvényességét. A jelölteknek az indulásukhoz programot kellet benyújtaniuk és arról is be kellet számolniuk, hogy milyen, a párthoz kapcsolódó jövedelmekkel rendelkeznek. A szóvivő arra is kitért, hogy az előző, két hete tartott kongresszus döntött a pártigazgatói poszt létrehozásáról. Őt viszont nem a kongresszus választja, az országos választmány pályázatot írt ki a posztra. A pártigazgató személyéről várhatóan két héten belül döntenek.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. március 20. 15:07
""Az LMP politikai vezetését a kongresszus által választott 13 fős testület, az Országos Választmány látja el, képviseletére 2 szóvivő jogosult."" Mióta van enőke a lumpnak?????
red label
2013. március 20. 13:17
XXIII.?????Az szkp-nak nem volt ennyi kongresszusa, nagy képü, és, egyszerüen hülye,béna társaság. Ennyi!!
regiszter
2013. március 20. 13:15
Ezek nem tanulnak! Nem lehet két dudés egy csárdában. Még testvérek között is viszályhoz és gyilkossághoz vezet: Romulus és Remus, Atilla és Buda.
red label
2013. március 20. 13:12
Felesleges erőlködés!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!