Szijjártóhoz került a Nemzeti Külgazdasági Hivatal

2013. március 30. 09:45

Korábban a nemzetgazdasági miniszter irányította, ezentúl a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára fogja.

2013. március 30. 09:45
Az erről szóló rendeletmódosítás a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg. Ebben rögzítik, hogy a Nemzeti Külgazdasági Hivatal irányítását – amely eddig a nemzetgazdasági miniszterhez tartozott – a kormányfő a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkára útján látja el.
 
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter múlt kedden jelentette be, hogy a külgazdasági hivatal a kereskedőházakkal együtt ehhez az államtitkársághoz kerül.
 
A HITA feladata – mint az honlapján olvasható – egyrészt a hazai kis- és középvállalkozások külgazdasági tevékenységének támogatása, másrészt a külföldi cégek magyarországi befektetéseinek ösztönzése.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kálmi
2013. március 31. 23:10
Mikért is kell arabusul tudnia manapság, mikor angolul beszél mindenki?
Floki és a Lábtörlő
2013. március 31. 21:14
Rági megboldogult Ganzos koromból kazánkovács és orr - fül -gége de lehetne fűtő és faadogató is
kálmi
2013. március 31. 19:41
Szíjjártó remekül csinálja ezt a külgazdasági vezetői posztot. Egészen felélénkült, ügyesen beszél, üzleteket köt. Ez sokkal inkább neki való, mint a szóvivőség volt. Végtére is közgazdász, nyelveket beszél és sok ideig volt Orbán közvetlen munkatársa, tudja, hogy mit akar a főnök, és biztos OV. meg is bízik benne. Jó választás volt.
Göbbels
2013. március 31. 15:07
Szájtátó Petike = Dr. Hajdú harangöntési igazgató!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!