Rezsicsökkentés: új eljárásra utasította a bíróság az energiahivatalt

2013. március 26. 11:24

Hatályon kívül helyezte a Magyar Energia Hivatal áramszolgáltatókra vonatkozó rendszerhasználati díjakat megállapító határozatát, és új eljárásra kötelezte a hatóságot a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság kedden.

2013. március 26. 11:24

A bíróság jogerős határozata szerint a MEH új eljárásában sem kell figyelembe venni az indokolt költségek között az energiaellátók jövedelemadóját, a közműadót és a pénzügyi tranzakciós illetéket, azaz az energiaszolgáltatók különadóit.

A bíróság szóbeli indoklásában kiemelte, hogy a díjakat rögzítő jelenlegi energiahivatali határozat mindaddig hatályban marad, amíg meg nem születik az új rendszerhasználati díjakat megállapító döntés.

A bíróság szerint az áramszolgáltatók érvei közül több olyan volt, amely alapot szolgáltatott a hatályon kívül helyezésre, így például az átláthatóság elvének sérülése a hivatali eljárás során, illetve az adatbázisból történő lekérés költségeinek figyelmen kívül hagyása.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
székely
2013. március 26. 14:33
Igaza volt a Kárpát medence pávatáncos géniuszának amikor H.Tündét kinevezte. Lám-lám a genetikailag alkalmatlan nemzetáruló, idegenszívű, nemzetére rárontó ballibeknél szocializálódott bírók a haza ellen döntenek.
bigyomail
2013. március 26. 13:16
Egyébként holnaptól a sülkolbász árába sem lehet beleszámítani az adót? Csak kérdem. Ha a büfémben sült kolbászt készítek, akkor nekem kell fizetni azért, mert megeszik? Mert az új szabály a közüzemi díjakkal kapcsolatban ezt mondja.
Felebarát
2013. március 26. 12:52
mi van?
Bro222
2013. március 26. 12:49
Nem értem mit hápog az Únió. Független a mi bíróságunk, leginkább a Magyarországon élő közösségektől független...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!