Ősszel elindul a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer

2013. március 26. 15:32

A szolgáltatás 2013. szeptember 30-án indul a parkolás és az autópálya-díj fizetésének lehetőségével.

2013. március 26. 15:32

Ősszel elindul a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer, amellyel a közlekedéshez kapcsolódó közszolgáltatások, így a parkolás, az autópálya-használat, a városi közösségi, a helyközi és a vasúti közlekedés válik mobilfizetéssel elérhetővé – jelentette be a rendszert megvalósító, 100 százalékos állami tulajdonú Nemzeti Mobilfizetési Zrt. kedden.

A szolgáltatás 2013. szeptember 30-án a parkolás és az autópálya-díj fizetés lehetőségével indul. A rendszer az ország teljes területén, minden fizető parkolási övezetben biztosítja majd a mobilparkolás lehetőségét. A következő fejlesztési fázisban, 2014-2017-ben a többi közlekedési közszolgáltatás, tehát a városi, helyközi és vasúti közösségi közlekedés szolgáltatásai is elérhetőek lesznek az egységes rendszeren keresztül.

Börzsei Tibor, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója közleményében hangsúlyozta, hogy a zrt. kizárólag közszolgáltatások mobilfizetéssel történő elérését biztosítja, és a hangsúly a közszolgáltatáson van, ez indokolja ugyanis az egységes rendszer bevezetését. A rendszert működtető társaság ugyanakkor együttműködik a mobilfizetési piac szereplőivel.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemzeti forrasztékón
2013. március 26. 16:54
Nemzeti mobilfizetni majd csak a 896 MHz-es frekvencián küldött e-Erzsébet utalvánnyal, vagy SZÉCSIM (Sséchenyi-SIM) kártyával ellátott mobiltelefonon keresztül lesz lehetséges
simlicska
2013. március 26. 16:17
NEMZETI MOBILFIZETÉSI RENDSZER. Hogy ezt Kádár nem érhette meg!
szintiboj
2013. március 26. 16:15
NEMZETI...mi más...remélem ezt is megvédik, még ha nincs kitől akkor is!!!
Secnir
2013. március 26. 16:02
OMG szeretném kérdezni: lehet majd fizetni a negyedik mobilszolgáltatóval is? igen? majd azzal együtt indítják? köszönöm.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!