MSZP: Handó Tünde álljon ki a bírák mellett!

2013. március 13. 08:52

A bírák melletti kiállásra kéri az MSZP az Országos Bírósági Hivatal elnökét, mert álláspontjuk szerint a kormányfő nyomást gyakorolt és burkoltan fenyegette a bírákat, amiért azok az energiaszolgáltatóknak adtak igazat egy peres eljárásban.

2013. március 13. 08:52

Bárándy Gergely, a szocialista párt országgyűlési képviselője Handó Tündének, az OBH elnökének címzett nyílt levelében azt írta: Orbán Viktor kormányfő hétfőn, az Országgyűlésben, napirend előtti felszólalásában nem csupán kritikát fogalmazott meg, amiért a bíróság egy peres eljárásban az energiaszolgáltatóknak adott igazat, hanem a miniszterelnök kijelentése burkolt fenyegetés is volt az eljáró bíráknak és kollégáiknak, akik a jövőben „nem akarnak parírozni a kormánynak”.

Az MSZP képviselője úgy fogalmazott: azért, hogy a bírók félelem nélkül dönthessenek, az OBH elnökének - annak ellenére, hogy baráti kapcsolat fűzi Orbán Viktorhoz -, ki kell állnia a miniszterelnöki nyomásgyakorlással szemben. Bárándy Handó Tündének feltette a kérdést: „nem tartja-e szükségesnek, hogy visszautasítsa a miniszterelnök szavait, aki az Ön által igazgatott hatalmi ág függetlenségét és félelemtől mentes működését veszélyezteti kijelentésével?”

Az MSZP helyesli, ha a kormány fontosnak tartja a lakosság érdekeinek védelmét, de ehhez olyan megoldást kell találnia, amely gazdaságilag fenntartható, alkotmányos és a bíróság előtt is érvényesíthető - írta Bárándy Gergely. A napokban a Fővárosi Törvényszék a Magyar Energia Hivatal rendszerhasználati díjakat meghatározó rendeletével szemben indított bírósági felülvizsgálat során a gázszolgáltatóknak adott igazat első fokon, Orbán Viktor a parlamentben botrányosnak minősítette ezt a döntést.

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke és Rogán Antal frakcióvezető hétfőn bejelentette: aláírásgyűjtést indít a Fidesz, hogy támogatást kérjen a családoktól a rezsicsökkentési program megvédéséhez, mert nem engedik, hogy a szolgáltatók megakadályozzák a rezsicsökkentés megvalósulását, ezért több törvényt is módosítani fognak, rendeletalkotással hatalmazzák fel és megerősítik az energiahivatalt.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senior
2013. március 13. 11:20
Semmi extra, Orbán Viktor joghallgató hiányzott a hatalmi ágak megosztása tárgyú előadásról. Handó Tünde igen is megvédi a "saját" bíráit. Érvényteleníti a pályázatokat, majd a megyei törvényszék bírái véleménye ellenére kinevezi vezetőnek a csókosát.
geraz51
2013. március 13. 11:00
Tisztelt Bíróság!Az önök ítéletei már régen nem ütik meg a nemzetközi gyakorlatot.Lassú,körülményes,egymásnak ellentmondó sokszor nevetséges és a régi kenyéradójukat védő ítéleteket hoznak.Feltétlen szükséges a bíróságok megújulása!!!
kjkj945
2013. március 13. 10:47
A tévesben nyilatkozott az egyik birói szószóló, nem a rezsicsökkentést meszelte el az elsőfok, hanem az eljárást. Javitsa ki a parliment és nem van lenni problem.
Atisz
2013. március 13. 10:06
Egyértelműbb lett volna ha arra kérik fel, hogy álljon ki az idegen érdekek mellett. Felesleges így megdolgoztatni Merkel asszonyt, Brüsszelt és a nyugat-európai szennylapokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!