Megbukott az ócsai projekt az MSZP szerint

2013. március 27. 11:32

A párt szerint több minden miatt bukott beruházás az ócsai lakópark, és végüli az is kiderült, hogy a csaknem hatszázból mindössze húsz család nyert a házak bérleti jogaira kiírt pályázaton.

2013. március 27. 11:32

Korózs Lajos, a szocialista párt elnökségi tagja szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: a program valójában már akkor megbukott, amikor nem találtak rá kivitelezőt, aztán amikor bevallották, hogy nem korszerű, energiatakarékos, hanem a minimumkövetelménynek épphogy megfelelő C kategóriás házakat építenek, végül amikor kiderült, hogy négyzetméterenként több mint ötszázezer forintba kerülnek az ingatlanok.

Az MSZP-s politikus hozzátette: végül az is kiderült, hogy alig húsz család költözhet be „a mindentől elzárt, megközelíthetetlen, szegregált környezetben” létesülő „szocgettóba”, ezért most újraszabják a pályázati feltételeket. Megjegyezte, hogy a beköltözők még a rezsicsökkentés hatásait sem érzik majd, mivel a lakóparkba nem vezetik be a gázt, az ott élők fával vagy szénnel fűthetnek.

Korózs Lajos arról is beszélt: az ócsai lakóparkberuházás költségeiből a kormány több ezer embert juttathatott volna bérlakáshoz. Az adatok szerint csak Budapesten tízezrével vannak üres lakások, amire egy szociálisbérlakás-programot lehetne építeni – mondta.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2013. március 27. 18:17
"alig húsz család költözhet be „a mindentől elzárt, megközelíthetetlen, szegregált környezetben” létesülő „szocgettóba” Na igen mert nektek elvtársaknak a belvárosi aluljárók az igazi megoldás..
hátakkor
2013. március 27. 13:53
az hagyján, de az mszp projekt hogy megbukott!
toportyántiszteletes.2
2013. március 27. 13:16
Korózs rendszeresen felmossa a padlót szerencsétlen analfabetico narancsmaffiával.
liberálzöld.
2013. március 27. 12:22
Lehet, hogy kicsi, lehet, hogy drága, lehet, hogy putris, de a miénk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!