Jobbik: Kiskorú ne vehessen energiaitalt!

2013. március 13. 12:42

A Jobbik továbbra is azt szeretné, ha törvény tiltaná az energiaitalok kiskorú gyermekeknek történő eladását és sajnálattal vette tudomásul, hogy a kormánypártok nem támogatták az erről szóló törvényjavaslatot – jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Baráth Zsolt.

2013. március 13. 12:42

A jobbikos országgyűlési képviselő ismertette: még februárban nyújtották be a javaslatukat, amelyet azonban a fogyasztóvédelmi bizottság hétfői ülésén a kormánypárti képviselők szavazatai miatt nem vettek tárgysorozatba.

A képviselő hangsúlyozta: ez a javaslat semmilyen politikai célt nem szolgál, hanem kifejezetten a kiskorú gyermekek egészségének védelméről szól, ezért nem értik a kormánypártok magatartását. Baráth Zsolt emlékeztetett arra, hogy tavaly májusban Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a parlamentben ígéretet tett az egészségre ártalmas energiaitalok árusításának törvényi szigorítására.

Baráth Zsolt felidézte: az ÁNTSZ adatai szerint 2012 november-decemberben 123 embernél okoztak az energiaitalok rosszullétet és egyéb kellemetlen testi tünetet, többségük 18 éven aluli, negyedük pedig 14 éven aluli gyermek volt.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anonymtalan
2013. március 13. 15:46
Hűde sok energia ital gyártó gyűlt itt össze. :)
énis
2013. március 13. 15:20
Ezek már megint bekattantak? Nincs roma hír, tehát jön az energiaital? Ki tudja már azt is megvenni? Ráadásul többségében az ő szavazóik isszák azt a sok szart! Ezek hülyébbek, mint gondoltam.
kjkj945
2013. március 13. 14:28
A gyerekek is vehessenek dolort, coffeint, codeint ennek a keveréknek gyorsabb a hatása!!!!
orbán(c)
2013. március 13. 14:05
Magyar pálesz az mehet?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!