Határon túli magyarok pártja alakult

2013. március 26. 15:05

Magyarországon megalakult a Határon Túli Magyarok Pártja – értesült a Krónika.ro.

2013. március 26. 15:05

A Krónika.ro által ismertetett, Egri Péter elnök által aláírt közlemény szerint a fővárosi törvényszéken bejegyzett alakulat a határon túli magyar szervezetekkel való együttműködés keretében, az ezen szervezetek által megfogalmazott érdekeket kívánja hitelesen megjeleníteni, és dolgozni akar egy, a világban elfogadott, a külhoni magyarság bizalmát is bíró Magyarország megteremtésén.

Az új párt célja a külhoni magyarok identitás-megőrzésének, szabad anyanyelvhasználatának, különböző fajtájú önigazgatásának támogatása, a külhoni magyarság által létrehozott értékek méltó elismerése, a honi nemzetiségek kapcsolatépítő szerepének erősítése Magyarország és az anyaországuk között. A párt felkérte a határon túli magyar szervezeteket és pártokat, hogy működjenek együtt a konkrét program megfogalmazásában.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Forsz
2013. március 26. 23:44
Teljesen nyilvánvaló a szándék: lehetőleg faragni a határon túli magyar állampolgárok szavazatait. Egy megtévesztő kezdeményezés, hiszen érdemi jelentősége nulla, esélye nulla, csupán a megosztás céljából kreálták. Hogy kik, arra lehet tippelni.
trabantkombi
2013. március 26. 16:48
Persze, persze! De nem furcsa egy kicsit, hogy magyarországon alakul meg a határontúliak pártja? Ez akkor milyen határt jelent? Ez így a határon belüliek pártja, vagy inkbb biznisze! Át lehet írni az amcsi mondást: Nem elég, ha határontúli vagy, tehetségesnek is kell lenned! 2014!!!!!!!!!!!!
Felebarát
2013. március 26. 15:50
nem lehet accountot törölni...ilyet
bonjour cseppek
2013. március 26. 15:32
Manapság ki a határon túli? Aki nem itt él? Érdekes ez! És mi van azokkal, akik itt születtek, de nem itt élnek? Ők is csatlakozhatnak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!