Újnyilasnak lenni nem politika

2013. március 06. 15:40

A szélsőjobb Magyarországon úgy gondolta, a futballpálya egy olyan hely, ahol nyugodtan lehet garázdálkodni rendőri beavatkozás nélkül. Interjú.

2013. március 06. 15:40
George F. Hemingway

Tehát miért nem tipikus az önök hozzáállása az NB1-ben?

Én azt gondolom, a klubok egy részénél nem gondolják ezt komoly problémának, másoknál pedig azt gondolják, szurkolókat riasztanak el, ha keményebben fellépnek a szélsőségesek ellen, ha feltárják a problémát. Nyilvánvaló, hogy én ezekkel nem értek egyet. Szerintem Magyarországon az MLSZ is már keményen fellép ezek ellen. Nem hiszem, hogy ezek politikai megnyilvánulások, hogy ez politikai véleménynyilvánítás. Újnyilasnak lenni nem politika. Ezt már láttuk egyszer Magyarországon – és a következményeit is.

Miért nem lehet közösen fellépni, minden klubtól ugyanazt a hozzáállást elvárni? Ha a klubok attól félnek, szurkolókat veszítenek csak azért, mert nem tűrik az ilyen jelenségeket, nem válnak egyben a szélsőséges csoportok túszaivá is bizonyos szempontból?

Szerintem a klubokon belül konszenzus van abban, hogy nem engedhetjük meg, hogy rasszista, antiszemita huhogók irányítsanak bármiben is. Azt látni kell, azért vagyunk egy kicsit előrébb, mert mi 2007-ben kezdtük a tudatos fellépést a szélsőséges jelenségekkel szemben. Én már akkor úgy láttam, hogy ez egy komoly probléma, mások még nem. Szerintem mára mindenki felismerte, hogy ez tényleg komoly probléma, így komolyabbak a reakciók is a klubok részéről.

Mennyire ismerik a klubok ezeket a szélsőséges csoportokat? Tudnák azonosítani őket, ha akarnák?

A vezetőség, a biztonsági szolgálat minden klubban jól ismeri őket, és ki is tudják szűrni ezeket az embereket, ha akarják. Azt is tudják, miért épültek be a szurkolótáborokba, és hogyan kell megszabadulni tőlük. Csak akarat kérdése, hogy ez megtörténjen.”

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
frankfurt
2013. március 07. 12:38
A Hvg-röl megvan a külön véleményem nekem is!Maga a probléma nem magyar sajátosság hanem mint minden szar a liberális nyugat utánzása egy kis" hazaival megspékelve"!Nevetséges,hogy a jogalkotás képtelen egy idióta kisebbséget kordában tartani söt inkább milliókat költ karhatalomra beépitett emberekre stb.A klubbok hülye magatartása is röhelyes!Bevétel,"atmoszféra" nem minden!Arról nem is beszélve milyen szinvonalú fociról szól a mese.Angliában meoldották a problémát a korszerüsitéssel meg jegyárak drasztikus emelésével,de tele vannak a stadionok és ha nem csak angolokkal,de jó a foci.Németországban egyre nagyobb a probléma úgy stadionon belül mint kivül és nincs egyenlöre megoldás.Egyértelmüen politikai döntés kéne,de nincs csak mutogatás.Itt már olyan méreteket ölt a szabadosság aminek a liberalizmus alapelveihez semmmi köze!Egyre több a buta perspektiva nélküli saját jogaikat hangoztató,de semmiféle közösségi életformához adni,alkalmazkodni "nekem mindent lehet"tipusú liberálisan oktatott teljesitményre nem alkalmas szellemileg,fizikailag katasztrófális állapotú fiatalok tömkelege!Hazai és "import" egyaránt!Idáig még müködött és müködik még a recesszió ellenére minden,de tör elöre a slendrián liberál aki mindent elpusztit,elvesz mivel nem képes dolgozni,termelni!Ismerös a dolog?A probléma összetett és bonyolult,idöigényes,de a stadionrandalirozókra van kozenz és megoldás csak akarni kell no meg következetes hiteles vonal!
slomovicz
2013. március 07. 10:19
Alapvetően nem számit , hogy a HVG fedőnevű vörösnáci propaganda lap- milyen uj baromságokat irkál össze. Egy liberálterrorista szennylap, amit egyre kevesebben vesznek meg. Ma - a magyarok nagy többsége, magasról leszarja, hogy az erkölcsi hulladékok kit minősitenek nácinak. Nem hírértékű. Mert- amint már párszor leirtam, MA Magyarországon- a nácik a baloldalon találhatók. Száz példát tudunk felsorolni, a teljes ideolológiai azonosságra. Vörösnácik! Takarodjatok az országból, ha nem tudtok békén maradni! Ha csak a zsigeri gyűlölködés az egyetlen politikátok. Azt gondolom- hogy a vörösnáciknak, rítka nagy szerencséjük az, hogy a többséget képező polgári magyarország nem hoz létre (még) Recski munkatáborokat, vagy az Andrássy út 60 -ban kihallgató szobákat ahol agyonverik a politikai ellenfelet. De ötvenhat példája mutatja, egyszer elszakadhat minden cérna. Javaslom- vörösnácik- NE merészkedjetek túl messzire, a zsigeri gyülöletben! Ötvenhatban úgy mondták az emberek- "Akkor lesz itt jó világ, ha kommunista lóg minden fán... A többit mindenki tudja. A polgári demokrácia- pont abban más- mint a mindenféle diktatúra- hogy emberségből, nem él a diktatúra módszereivel. Mert ha úgy tennénk- azonosak lennénk a vörösnáci bandával. De van egy határ- amikor mindenki azt mondja- mostmár elég. Vörösnácik! ELÉG. Egyébként- nincs itt másról szó - minthogy a vörösnácik, a hatalommal együtt- elvesztették a maradék eszüket is. Eygszerüen- Elmebetegek. Tényleg.
1120
2013. március 06. 21:41
"A szélsőjobb Magyarországon úgy gondolta, a futballpálya egy olyan hely, ahol nyugodtan lehet garázdálkodni rendőri beavatkozás nélkül." A szélsőjobb Izraelben úgy gondolta, úgy gondolja és úgy is fogja gondolni, hogy a futballpálya egy olyan hely, ahol nyugodtan lehet garázdálkodni rendőri beavatkozás nélkül! Csak hát a "kiválasztottakra" más szabályok érvényesek, mint az köztudomású... http://www.youtube.com/watch?v=B3sPqDltYBw
feketemacska
2013. március 06. 21:16
Ebben az esetben,kedves öcsém,a hivatásos provokátorok jobban dolgoztak,mint a felheccelt szurkolók.Ráadásul a "megrendelő kívánságára filmre vették az esetet,majd fenyegetőztek vele. A HVG mint mindenekfeletti szimbólum lassan de biztosan el fog sorvadni,nem bírja az öröklétet.Átvilágító szegmense pedig munka nélkül marad,ha lekapcsolják a villanyt.Nem véd meg mindig az álarc,és egyszeelsül még a kapanyél is.r
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!