Diplomáciai keretek közé terelné a vitás kérdéseket a román külügyminiszter

2013. március 02. 11:35

Titus Corlățean szerint a sajtón keresztül való üzengetés és a tüntetések nem oldják meg a magyar-román kapcsolatok vitás kérdéseit.

2013. március 02. 11:35

A magyar-román kapcsolatok vitás kérdéseit diplomáciai kereteket közé kell terelni, mert a sajtón keresztül való üzengetés és a tüntetések nem oldanak meg semmit – hangsúlyozta Titus Corlățean román külügyminiszter egy tévéinterjúban, amelyről a Rador hírügynökség számolt be szombaton. Corlățean kifejtette: az etnikai autonómia gondolata ellentétes a román alkotmánnyal, és Bukarest számára az okozott „nehézséget”, hogy egy ilyen elképzelést „külső megnyilatkozásokkal” támogattak.

A román diplomácia vezetője jelezte, hogy meghívására jövő hét elején Martonyi János külügyminiszter Bukarestbe érkezik, és ez jó alkalom lesz a politikai, diplomáciai párbeszédre Budapesttel, amire szerinte Románia az utóbbi 23 évben mindig nyitott volt.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2013. március 03. 09:36
Kezdhetnék azzal, hogy betartják a békeszerződésekben nemzetiségeknek biztosított jogokat. Például a magyarlakta területek autonómiáját. De ez megint csak nem beszélgetés tárgya...
hakos
2013. március 02. 16:07
Ja, akkor módosítsák az alkotmányt. Vagy ne magyarázzanak bele olyasmit, ami nincs benne.
kukagyerek
2013. március 02. 15:03
"Diplomáciai keretek közé terelné.." Mocskos bolsi gyakorlat! Addig ugatni róla, amíg minden el nem csendesedik és marad a régiben.
USsange
2013. március 02. 13:23
Mostanában mintha a környékbeli országok kicsit visszavettek volna az arcukból. Lehet, hogy Orbán jó külpolitikát folytat? Oroszország, arab országok. A románok kezdenek aggódni, mert Putyin nem nézi jó szemmel a Moldávia bekebelezésére tett törekvéseit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!